Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε ποιοι μας “έβαλαν χέρι” επειδή ζητάμε πολεμικές αποζημιώσεις!

Δείτε ποιοι μας “έβαλαν χέρι” επειδή ζητάμε πολεμικές αποζημιώσεις!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανικές Αποζημιώσεις, Γερμανικές Οφειλές, Γερμανική Κατοχή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,

Κατά της έγερσης από την Ελλάδα του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων, τάχθηκαν οι επικεφαλής τεσσάρων πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου.

Στο πλαίσιο των συνεντεύξεων Τύπου που παραχωρούν ξεχωριστά, στο περιθώριο της εκάστοτε Συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, οι επικεφαλής των πολιτικών Ομάδων των Σοσιαλιστών- Δημοκρατών, των Πρασίνων, των Χριστιανοδημοκρατών και των Φιλελευθέρων, εκδήλωσαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι η Ελλάδα επιμένει στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών- Δημοκρατών Τζάνι Πιτέλα, εκτίμησε ότι «το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν θα πρέπει να τίθεται κατά τέτοιον τρόπο και ότι ο σκοπός δεν είναι να δημιουργηθούν μηχανισμοί αντιπαραθέσεων μεταξύ των κρατών- μελών της ΕΕ, αλλά να βρεθούν λύσεις και να μην να υποσκάπτονται τα θεμέλια της ΕΕ μέσω “εθνικών εγωισμών”».

Ο συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων κ. Λάμπερτς θεώρησε ότι «τέτοιου είδους δηλώσεις δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουν οι συζητήσεις» εκτιμώντας ότι η συζήτηση για συμφωνίες του παρελθόντος δεν βοηθάει στη διευθέτηση της τρέχουσας κατάστασης, καθώς θα πρέπει να γίνουν αμοιβαίες παραχωρήσεις, χωρίς «ριζοσπαστικοποίηση της ατμόσφαιρας» που δεν προσφέρει τίποτα επί της ουσίας.

Ο πρόεδρος της Ομάδας των Φιλελευθέρων Γκι Φέρχοφστατ, σχολιάζοντας το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, υπογράμμισε ότι δεν αποτελεί «καλή στρατηγική» το να οπισθοδρομούμε ενασχολούμενοι με το παρελθόν, αλλά, αντ’ αυτού, πρέπει να προχωράμε μπροστά, μεριμνώντας για το μέλλον.

Τέλος, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Βέμπερ είπε ότι «θα πρέπει να κοιτάμε το μέλλον και την αντιμετώπιση της κρίσης και όχι θέματα που έχουν παρέλθει εδώ και πολλές δεκαετίες».

Σχετικά άρθρα