Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τη λιτότητα

Η Μέρκελ ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τη λιτότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Λιτότητα, Μνημόνιο,

Το πλαίσιο των συζητήσεων με την ελληνική κυβέρνηση και τις «κόκκινες γραμμές» της Γερμανίας έθεσε η Άνγκελα Μέρκελ, μία ημέρα πριν από την κρίσιμη διαπραγμάτευση στο έκτακτο Eurogroup.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η Γερμανίδα καγκελάριος κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες και να υλοποιήσει το πρόγραμμα λιτότητας.

Από τον Καναδά, όπου βρίσκεται, δήλωσε πως «η συνεργασία μας στην ΕΕ βασίζεται σε δύο πυλώνες, που είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος. Από τη μία πλευρά είναι η αλληλεγγύη των χωρών της ευρωζώνης και από την άλλη οι προσπάθειες των ίδιων των χωρών που βρίσκονται σε πρόγραμμα», ενώ διευκρίνισε ότι αυτή η αρχή θα συνεχίσει να υφίσταται.

Τάχθηκε και πάλι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι η γερμανική πολιτική προσανατολίζεται προς τα εκεί.

«Κι αν το αντιλαμβάνομαι σωστά, και η πλειοψηφία των Ελλήνων το επιθυμεί», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση της Τετάρτης και το μεθαυριανό συμβούλιο κορυφής της ΕΕ, η Μέρκελ κάλεσε την Αθήνα να παρουσιάσει «συγκεκριμένες προτάσεις που να αφορούν στο υπάρχον πρόγραμμα».

Σχετικά άρθρα