Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάνος Καμμένος: Θα βρούμε λεφτά από ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα ή άλλες χώρες!

Πάνος Καμμένος: Θα βρούμε λεφτά από ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα ή άλλες χώρες!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Grexit, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίνα, Πάνος Καμμένος, Ρωσία,

Μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή» στο Mega και ερωτώμενος για το εάν η κυβέρνηση έχει plan B σε περίπτωση αδιεξόδου με τους εταίρους, ο Πάνος Καμμένος είπε:

«Έχουμε άλλο πλάνο για να βρούμε λεφτά. Το plan Β είναι να υπάρξει χρηματοδότηση από άλλη πλευρά, που μπορεί να είναι οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα ή άλλες χώρες».

«Εχω πολύ καλή σχέση με τη Ρωσία. Συζητάμε με τους Ρώσους για το Plan B. Σκέφτονται να άρουν το εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα και να ξαναρχίσουν τις εισαγωγές», δήλωσε, μεταξύ άλλων, προσθέτοντας πως «μας ενδιαφέρει η συνεργασία για τον αγωγό με τους Ρώσους».

Οσον αφορά το αν θα δοθεί λόγος στον ελληνικό λαό, αν δηλαδή θα ερωτηθεί σε περίπτωση σύγκρουσης με τους εταίρους, ο Πάνος Καμμένος δεν απέκλεισε διεξαγωγή δημοψηφίσματος. «Εάν συγκρουστούμε, βεβαίως και ο ελληνικός λαός θα είναι εκείνος που θα έχει τον λόγο εάν χρειαστεί, με οποιοδήποτε μέσο».

Eρωτώμενος για τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε το Grexit «μια απειλή χωρίς υπόσταση… κάτι σαν τον μπαμπούλα», είπε «όχι στην Ευρώπη της γερμανικής επικυριαρχίας» και χαρακτήρισε πολύ σημαντική την παρέμβαση των ΗΠΑ.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πώς είναι ζητούμενο για την κυβέρνηση να υπάρξει «κούρεμα», ανεξαρτήτως με ποιον τρόπο θα γίνει και πώς αυτό θα ονομαστεί.

Αναφερόμενος στην κυβερνητική συνεργασία ο Πάνος Καμμένος ανέφερε πως προέκυψε ομαλά μέσα από τη διαδικασία της αντιπολίτευσης και την ψηφοφορία επί των νομοσχεδίων, που έδειξε ότι οι απόψεις των δύο πλευρών συνέπιπταν στο 80% των ζητημάτων.

«Αυτό ήταν ένα ποσοστό ικανό για να βάλουμε μπροστά αυτά που μας ενώνουν και να μπορέσει να κυβερνηθεί η χώρα», παραδεχόμενος, όμως, στη συνέχεια ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν διαφωνίες σε αρκετά θέματα. Μάλιστα, σημείωσε συγκεκριμένα πως διαφωνεί με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με το «60-70%» του μνημονίου, αλλά και με την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας.

«Το να έχουμε διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι φυσιολογικό. Στις κόκκινες γραμμές δεν κάνουμε πίσω. Αυτή είναι και η συμφωνία που κάναμε με τον κ. Τσίπρα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν υπογράψαμε χαρτιά, δώσαμε λόγο τιμής».

Σχετικά άρθρα