Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομπάμα προς Μέρκελ: Η Ελλάδα να ανακάμψει με ανάπτυξη εντός ευρωζώνης

Ομπάμα προς Μέρκελ: Η Ελλάδα να ανακάμψει με ανάπτυξη εντός ευρωζώνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μπάρακ Ομπάμα,

Ένα ακόμη σαφές μήνυμα προς την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έστειλε και δημοσίως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με την Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη σημερινή συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο, ήταν κατηγορηματικός:«Ελπίζουμε η Ελλάδα να ανακάμψει εντός της ευρωζώνης» τόνισε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το ζήτημα της Ελλάδας και η οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν ο πρόεδρος Ομπάμα και η καγκελάριος Μέρκελ.

Όπως ανέφερε ο Αμερικανός ηγέτης στην εισαγωγική τοποθέτησή του, κατά τη συνέντευξη Τύπου, «ανυπομονώ να ακούσω τις προτάσεις της Άνγκελα Μέρκελ για το πώς η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για να βρει τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα θα επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξης εντός της Ευρωζώνης», εκφράζοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς την αντίθεση του στην πολιτική λιτότητας που επιβάλει στην ΕΕ η Γερμανία.

Από την πλευρά της, η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι από το 2010, στόχος της Γερμανίας ήταν πάντοτε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη.

«Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup και αυτό που έχει σημασία είναι τι θα φέρει η Ελλάδα στο τραπέζι της συζήτησης. Τα ήδη ισχύοντα προγράμματα είναι η βάση της συζήτησης με την Ελλάδα.

«Αν η Ελλάδα έχει μία βιώσιμη πρόταση, θα την συζητήσουμε» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Σχετικά άρθρα