Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουρουμπλής: Οι τουρίστες να καταβάλουν αμέσως τα νοσήλια

Κουρουμπλής: Οι τουρίστες να καταβάλουν αμέσως τα νοσήλια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικά Ταμεία, ΕΟΠΥΥ, Νοσοκομεία, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Υπουργείο Υγείας,

Ο Υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, τόνισε ότι η ηγεσία του Υπουργείου εξετάζει την αλλαγή της νομοθεσίας, ώστε οι τουρίστες να καταβάλλουν αμέσως τα νοσήλια ή τα εξέταστρα στη χώρα μας, και όχι να αναμένεται η εξόφληση από το ασφαλιστικό τους ταμείο.

«Στην Αγγλία οι τουρίστες πληρώνουν 20 λίρες για νοσήλια» ανέφερε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι θα αναζητηθούν τα χρήματα που έχουν καταλογιστεί σε τουρίστες που έχουν επισκεφτεί τα ελληνικά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία, ένας στους τρεις Ευρωπαίους τουρίστες οι οποίοι χρειάζονται φροντίδα ή νοσηλεία στη χώρα μας δεν πληρώνει, μέσω του ταμείου του, το νοσήλιο ή το εξέταστρο, λόγω της αδυναμίας του ΕΟΠΥΥ να ενημερωθεί για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες και να ζητήσει το νοσήλιο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που είχε κάνει το υπουργείο Υγείας, η αδυναμία αυτή κοστίζει τουλάχιστον 25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο θα μπορούσε να καλύψει πολλές από τις ελλείψεις σε υλικό που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία.

«Όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν ΑΜΑ δικαιούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης» υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε ότι το υπουργείο θα εφαρμόσει άλλο μοντέλο στην φαρμακευτική δαπάνη, χωρίς να το εξειδικεύσει.

Σχετικά άρθρα