Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Δραγασάκης σε έκτακτη σύσκεψη με τους τραπεζίτες

Ο Δραγασάκης σε έκτακτη σύσκεψη με τους τραπεζίτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Δραγασάκης, Εθνική Τράπεζα, Έντοκα Γραμμάτια, Λούκα Κατσέλη, Τράπεζες,

Ο Γιάννης Δραγασάκης θα συναντηθεί σε έκτακτη σύσκεψη με τους τραπεζίτες, τη Δευτερα το μεσημέρι στις 12:00, με στόχο να συντονιστεί το τραπεζικό σύστημα εν όψει των επομένων ημερών, κατά τις οποίες αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Στη σύσκεψη σύμφωνα με πληροφορίες, θα συμμετέχει και ο Γιώργος Μιχελής, γεγονός που αποτελεί επιβεβαίωση των πληροφοριών των τελευταίων ημερών ότι θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Εθνική Τράπεζα, με τη θέση του προέδρου να καλύπτεται από την Λούκα Κατσέλη.

Η σύσκεψη έχει στόχο να εξεταστούν τα δεδομένα με κεντρικό άξονα τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος και των δυνατοτήτων που υπάρχουν για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του Δημοσίου.

Η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος καλύπτεται από τον μηχανισμό Επείγουσας Παροχής Ρευστότητας (γνωστό ως E.L.A., Emergency Liquidity Asistance) από τις 11 Φεβρουαρίου, αλλά για να δοθεί η δυνατότητα στις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την κυβέρνηση αγοράζοντας καινούρια έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου χρειάζονται την έγκριση από τον Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία δεν έχει δοθεί.

Η αίτηση για έγκριση έκδοσης πρόσθετων εντόκων γραμματίων αποτελεί ένα από τα αιτήματα της κυβέρνησης στο πλαίσιο του προγράμματος γέφυρα το οποίο προτείνει στους εταίρους.

Σχετικά άρθρα