Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Δεν θα ζητήσουμε παράταση του μνημονίου

Τσίπρας: Δεν θα ζητήσουμε παράταση του μνημονίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βουλή των Ελλήνων, Μνημόνιο, Προγραμματικές Δηλώσεις,

Η κυβέρνηση δεν θα ζητήσει παράταση του μνημονίου, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή .

«Η κυβέρνηση δεν δικαιούνται να ζητήσει παράταση του μνημονίου και παράταση της λιτότητας. Δεν δικαιούται να ζητήσει την επέκταση ενός προγράμματος λιτότητας που αποδοκιμάστηκε πρόσφατα από τον ελληνικό λαό προκειμένου να εξυπηρετηθεί ένας τακτικός ελιγμός πολιτικών δυνάμεων εντός της χώρας».

“Το μνημόνιο καταργήθηκε από τα καταστροφικά του αποτελέσματα και από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού στις 25 Ιανουαρίου», είπε.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός κατήγγειλε τη στάση της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά ζήτησε δίμηνη παράταση του μνημονίου, ενώ οι εταίροι της προσέφεραν εξάμηνη.

«Η απελθούσα κυβέρνηση φρόντισε φεύγοντας να κάψει τα σπαρτά και να γκρεμίσει τις γέφυρες», είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «σας το λέω μετά λόγους γνώσεως πια. Ενημερώθηκα στις επαφές μου με τους εταίρους ότι η αρχική επιλογή των εταίρων ήταν η εξάμηνη παράταση του προγράμματος και κατόπιν ελληνικής επιμονής επιβλήθηκε η παράταση έως τις 28 Φεβρουαρίου».

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη ότι στόχος των μνημονιακών δυνάμεων ήταν «τα ασφυκτικά χρονικά όρια, ο εκβιασμός της Ελλάδας και εν τέλει η αποτυχία της κυβέρνησης – δηλαδή της Ελλάδας». «Ξέχασαν όμως ότι σ’ αυτή την διαπραγμάτευση δεν υπάρχουν μόνο οι τεχνοκράτες, υπάρχει και ο λαϊκός παράγοντας, ο ελληνικός λαός, οι ευρωπαϊκοί λαοί, που δεν θα επιτρέψουν μία τέτοια εξέλιξη», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα