Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φάιμαν: “Όχι” στο κούρεμα «ναι» στην αλλαγή των όρων για το ελληνικό χρέος

Φάιμαν: “Όχι” στο κούρεμα «ναι» στην αλλαγή των όρων για το ελληνικό χρέος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αυστρία, Βέρνερ Φάιμαν, Δημόσιο Χρέος, Ελληνικό Χρέος, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κούρεμα Χρέους,

Να βρεθεί οπωσδήποτε λύση στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – ΕΕ, για την βιωσιμότητα του χρέους, θέλει ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν.

Λίγες ώρες πριν την συνάντηση του στη Βιέννη με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Φάιμαν σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της αυστριακής εφημερίδας «Κουρίρ», δηλώνει «Θα πρέπει να γλιτώσουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη από την επιλογή ενός Grexit».

Ο κ. Φάιμαν αναφέρει ότι δεν υποστηρίζει το να χαριστούν χρήματα στους Έλληνες, ωστόσο, υποστηρίζει «διαπραγματεύσεις για τεχνικούς δανειακούς όρους, ώστε η χώρα να έχει μελλοντικά περισσότερα περιθώρια για να εξέλθει από την κρίση».

Εξάλλου, ο Αυστριακός καγκελάριος δήλωσε ότι ο Αλ. Τσίπρας θέλει να έχει την ευκαιρία να προτείνει το πώς η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους εταίρους τής ΕΕ και στους θεσμούς και ακριβώς αυτό του είπε την Τετάρτη, όταν επικοινώνησαν τηλεφωνικά.

«Μεγάλη μέριμνα του Έλληνα πρωθυπουργού είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροαπάτης και αυτό είναι λογικότερο από το να λέει κανείς ότι πρέπει να υπάρχουν περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις μέσα στην κρίση» σημειώνει ο κ. Φάιμαν.

Τέλος, ο κ. Φάιμαν υποστηρίζει ότ απαιτούνται μέτρα και μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη, που όμως ναυαγούν εξαιτίας της στάσης τού «περιμένοντας και κάνοντας» της Γερμανίδας καγκελαρίου, καθώς η ίδια περιμένει τι θα της προταθεί. Το να κάνει κάποιος κάτι μόνον όταν βρίσκεται λίγο πριν από τον γκρεμό, έχει το μειονέκτημα πως δεν προκύπτει καμιά αισιοδοξία, συμπληρώνει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του ο Βέρνερ Φάιμαν.

Σχετικά άρθρα