Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το 72% του λαού μας στο πλευρό της κυβέρνησης

Το 72% του λαού μας στο πλευρό της κυβέρνησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητοι Έλληνες, Δημοσκοπήσεις, Ελληνική Κυβέρνηση, ΣΚΑΪ, ΣΥΡΙΖΑ,

Με ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξεως του 72%, δηλαδή 7 στους 10, οι Έλληνες πολίτες στηρίζουν τη σκληρή στάση που τηρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ απέναντι στους δανειστές και τους Ευρωπαίους, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.

Πάνω από 6 στους δέκα (65%) εκτιμά ότι η κυβέρνηση τις επόμενες εβδομάδες θα συνεχίσει την αντιπαράθεση με την τρόικα.

Μάλιστα το 75% των ερωτηθέντων, πιστεύει ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών της υποσχέσεων, με μόλις το 19,5% να εκφράζει τις αμφιβολίες του.

Πάνω από 6 στους δέκα (65%) εκτιμά ότι η κυβέρνηση τις επόμενες εβδομάδες θα συνεχίσει την αντιπαράθεση με την τρόικα, ενώ την καλύτερη εντύπωση (63%) έκανε, ποιος άλλος, ο Γιάνης Βαρουφάκης στη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με την έρευνα το 35,5% φοβάται έξοδο από το ευρώ, ενώ μόλις το 22,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ φοβάται την προοπτική εξόδου από το ευρώ. Στον αντίποδα η εν λόγω προοπτική προκαλεί τρόμο στο 74% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Τέλος, είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση απολαμβάνει της στήριξης ακόμη και των ψηφοφόρων που δεν στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΕΛ στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου.

Σχετικά άρθρα