Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρουφάκης σε Σόιμπλε: Δεν σταματάμε μπροστά σε τίποτα

Βαρουφάκης σε Σόιμπλε: Δεν σταματάμε μπροστά σε τίποτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βερολίνο, Βίντεο, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία, Γιάνης Βαρουφάκης,

«Η κυβέρνησή μας δεν σταματά μπροστά σε τίποτα». Αυτή ήταν η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη στον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος παρέμεινε αμετακίνητος στα «όχι» της γερμανικής κυβέρνησης.

«Οι Έλληνες θέλουν να τελειώσει αυτή η ταπείνωση», τόνισε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών στις κοινές δηλώσεις του με κ. Σόιμπλε μετά την συνάντηση των δύο αντρών στο Βερολίνο.

«Δεν καταλήξαμε σε μια συμφωνία, δεν συμφωνήσαμε καν ότι διαφωνούμε», επισήμανε ο κ. Βαρουφάκης, και ζήτησε λίγο χρόνο ώστε η ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει στους εταίρους της συνεκτικές προτάσεις.

«Το μήνυμά μου στην Γερμανία είναι ότι μπορείτε από εμάς να περιμένετε μία φρενίτιδα λογικής. Θέλουμε χρόνο για να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας και ένα πρόγραμμα γέφυρα», είπε, μεταξύ άλλων.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, στη συνάντηση τέθηκε το πλαίσιο για διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών και το πλαίσιο «που θα βάλει τέλος σε μια κρίση που μοιάζει να μην τελειώνει ποτέ».

«Να δοθεί ένα τέλος στην αέναη κρίση που ξεκίνησε στην Ελλάδα και διοχετεύθηκε στην Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης. «Οι συμπατριώτες μου δεν περιμένουν τίποτα άλλο παρά αξιοπρέπεια», ανέφερε.

Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, δεσμεύτηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα υπερασπιστεί μόνο τα συμφέροντα του μέσου Έλληνα αλλά και αυτά του μέσου Ευρωπαίου, σημείωσε, ωστόσο, πως «πρέπει να σεβαστούμε τις υπάρχουσες συμφωνίες χωρίς να σπάσουμε το εύθραυστο λουρί της δημοκρατίας».

Σχετικά άρθρα