Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα των ταξιδιών του

Ο Τσίπρας θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα των ταξιδιών του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βρυξέλλες, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Λευκωσία, Μάριο Ντράγκι, Ομόλογα, Παρίσι, Ρώμη, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα ενημερώσει την κοινοβουλετυική ομάδα του για τα αποτελέσματα των ταξιδιών του σε Λευκωσία, Ρώμη, Βρυξέλλες και Παρίσι, την Πέμπτη το μεσημέρι.

Στο μεταξύ προέκυψε η εξέλιξη της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που αφορά στα ελληνικά ομόλογα. Επιστρέφοντας ο κ. Τσίπρας από τη γαλλική πρωτεύουσα το βράδυ της Τετάρτης ενημερώθηκε για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μη δέχεται ως ενέχυρα τα ελληνικά ομόλογα.

Μάλιστα τον ενημέρωσε σχετικά και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Στη συνομιλία τους ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι τον δεσμεύει απόλυτα η πρόσφατη λαϊκή εντολή. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει αυτή την άποψη και στη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, καθώς αυτή γίνεται δύο εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, πριν της δοθεί η ψήφος εμπιστοσύνης την Δευτέρα.

Ο κ. Τσίπρας θα ξεκαθαρίσει τη στάση της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα, ενώ θεωρείται δεδομένο πως θα περιγράψει το τοπίο που έχει διαμορφωθεί μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Παράλληλα θα υπάρξουν και οι απαιτούμενες αναδιατάξεις στην κοινοβουλευτική ομάδα. Συγκεκριμένα οι κκ Βούτσης, Λαφαζάνης, Δρίτσας και Κουρουμπλής ορκίστηκαν πλέον υπουργοί και αναζητούνται οι αντικαταστάτες τους. Πέραν αυτών, θα πρέπει να οριστούν και όσοι προταθούν ως αντιπρόεδροι της Βουλής, αφού την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν οι σχετικές ψηφοφορίες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο βουλευτής του Υπολοίπου Αττικής, Αλέξης Μητρόπουλος, θα είναι ένας από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, ενώ για γραμματέας της ΚΟ έχει πέσει το όνομα του Δημήτρη Βίτσα. Άλλα πρόσωπα που θεωρούνται κατάλληλοι για μία από τις θέσεις που έχουν μείνει κενές είναι οι Όλγα Γεροβασίλη, Νίκος Φίλης και Θανάσης Πετράκος.

Σχετικά άρθρα