Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Και ο “σοσιαλιστής” Σουλτς στο άρμα της Μέρκελ κατά της Ελλάδας

Και ο “σοσιαλιστής”  Σουλτς στο άρμα της Μέρκελ κατά της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Μάρτιν Σουλτς,

Συντονισμένη επίθεση κατά της Ελλάδας, από την Γερμανία με τον «σοσιαλιστή» Σουλτς να μπαίνει στο άρμα της Μέρκελ και να απειλεί την Ελλάδα με χρεοκοπία.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, απείλησε ευθέως την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν έχει άλλη λύση από την τήρηση των δεσμεύσεών που έχει αναλάβει η χώρα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία.

Σύμφωνα με τον κ. Σουλτς «η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή: Πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε έναντι των Ευρωπαίων εταίρων. Μόνο υπ’ αυτή την προϋπόθεση θα μπορούμε να μιλήσουμε για το εάν εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε παραχωρήσεις προς την Αθήνα».

Μόλις ο κ. Τσίπρας υποχωρήσει, θα μπορούσαν οι Ευρωπαίοι εταίροι να κάνουν κάποια πράγματα για την Ελλάδα. Για παράδειγμα, η Ε.Ε. θα μπορούσε να φροντίσει ώστε οι πλούσιοι Έλληνες που καταθέτουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό να φορολογηθούν στη χώρα τους. «Αν ο Τσίπρας το ζητήσει, θα βρεθούν τα μέσα και ο δρόμος» για να επιτευχθεί, διαβεβαιώνει ο κ. Σουλτς και διευκρινίζει ότι αυτό θα μπορούσε να αφορά και τις χώρες εκτός Ε.Ε. με τις οποίες όμως η Ένωση έχει συνάψει σχετικές συμφωνίες.

Σχετικά άρθρα