Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι λένε κύκλοι της κυβέρνησης για την «κωλοτούμπα» για το χρέος

Τι λένε κύκλοι της κυβέρνησης για την «κωλοτούμπα» για το χρέος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Δημόσιο Χρέος, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνική Κυβέρνηση, Ελληνικό Χρέος, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μέγαρο Μαξίμου,

Τη θέση που διατύπωσε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ότι δεν υπάρχει καμία «κωλοτούμπα» από την πλευρά της κυβέρνησης στο θέμα του χρέους τονίζουν κύκλοι της κυβέρνησης.

«Πάγια θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο για αυτό ακριβώς απαιτείται η διαγραφή του προκειμένου να πάρει ανάσα η ελληνική κοινωνία και να μπορέσει να ενισχυθεί η πραγματική ανάπτυξη» αναφέρουν κύκλοι του Μαξίμου.

Παράλληλα αναφέρουν ότι «διαγραφή χρέους μπορεί να γίνει με πολλούς τεχνικούς τρόπους. Ένας από αυτούς τους τρόπους -υπάρχουν και άλλοι- είναι τα όσα παρουσίασε ο κ. Βαρουφάκη σε βρετανούς επενδυτές. Καμιά κωλοτούμπα, λοιπόν».

Αναφορικά με το τέλος της τρόικα, από την κυβέρνηση σημειώνουν ότι «η Ευρώπη αρχίζει να αποδέχεται ότι η τρόικα τελείωσε. Δεν είναι μόνο ο Γιουνκέρ [διαρροή της εφημερίδα Handelsblatt ότι «πρέπει να βρούμε τώρα άμεσα μια εναλλακτική λύση» καθώς «ο Γιουνκέρ θέλει να καταργήσει την τρόικα»] αλλά και η ίδια η γερμανική κυβέρνηση που σήμερα διαρρέει ότι δεν θα επιμείνει στη συνέχιση των ελέγχων από την τρόικα. Και θα προσπαθήσει να επιβάλει τη συνέχιση της «συνεργασίας» με το ΔΝΤ -θυμίζουμε την αρχική άρνηση του Β. Σόιμπλε ότι η τρόικα «δεν μπορεί να αλλάξει». Δημοσιεύματα, πάντως, ξένων εφημερίδων κάνουν λόγο για «μια αναμφισβήτητη νίκη» της νέας κυβέρνησης».

Επιπλέον σημειώνεται ότι «είναι η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους ευρωπαίους εταίρους της. Και η κοινωνία το αντιλαμβάνεται. Επίσης για πρώτη φορά η Ευρώπη συζητά για τον τερματισμό της λιτότητας. «Οι πολιτικές της λιτότητας χωρίς ανάπτυξη έχουν πεθάνει», δήλωσε ο Ιταλός παρά τω πρωθυπουργώ υφυπουργός Γκρατσιάνο Ντελρίο, λίγο πριν την συνάντησή του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι με τον Αλέξη Τσίπρα».

«Η ατζέντα της χώρας, πλέον, είναι η ανακούφιση των πολιτών και όχι οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα λουκέτα σε νοσοκομεία, τα νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα» προσθέτουν από το Μαξίμου.

Σχετικά άρθρα