Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκνευρισμένος ο Σόιμπλε από την ελληνική προσέγγιση στη Ρωσία

Εκνευρισμένος ο Σόιμπλε από την ελληνική προσέγγιση στη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία, Δημόσιο Χρέος, Ελληνικό Χρέος, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ρωσία,

Εκνευρισμός επικρατεί στο Βερολίνο για την προσέγγιση της ελληνικής κυβέρνησης στη Ρωσία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Reuters ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών που επιδιώκει να μετατρέψει σε αποικία χρέους ολόκληρο τον ευρωπαϊκό νότο απείλησε μιλώντας στο Reuters ότι «η βοήθεια από τη Μόσχα δεν αποτελεί βιώσιμη υποκατάσταση της ευρωπαϊκής βοήθειας για την Αθήνα. Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία μπορεί να αντικαταστήσει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».

Παράλληλα, ο Σόιμπλε έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν είναι συμφέρουσα για τη Γερμανία η οικονομική υποβάθμιση της Ρωσίας.

«Είναι προς το συμφέρον μας να συνεργαζόμαστε στενά και ορθολογικά με τη Ρωσία και για τη Ρωσία να συνεισφέρει σε μια σταθερή παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε.

Αναφορικά με τα οικονομικά της χώρας του, ο Σόιμπλε απέρριψε τη διεθνή κριτική για το διογκούμενο πλεόνασμα στο ισοζύγιο εμπορίου και τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας, που είναι πιθανό να θιγεί ξανα στη συνάντηση των χωρών της G20 στην Τουρκία την επόμενη εβδομάδα, αποδίδοντάς τα στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ.

Σχετικά άρθρα