Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Δημ. Αντωνίου εξηγεί γιατί η πρόταση Βαρουφάκη ισοδυναμεί με “κούρεμα”

Ο Δημ. Αντωνίου εξηγεί γιατί η πρόταση Βαρουφάκη ισοδυναμεί με “κούρεμα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάνης Βαρουφάκης, Δημήτρης Αντωνίου, Δημόσιο Χρέος, Ελληνικό Χρέος, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Κούρεμα Χρέους,

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Δημήτριος Αντωνίου, ο γιατρός από τη Χαλκίδα που έγινε πανελληνίως γνωστός όταν μήνυσε τους πολιτικούς για εσχάτη προδοσία, ενώ αργότερα τον είδαμε στο Σύνταγμα να βγάζει πύρινους λόγους στις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων, υποστηρίζει την πρόταση Γιάνη Βαρουφάκη και εξηγεί γιατί:

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΥΣΗ! Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ:

1) Η πρόταση του Γ. Βαρουφάκη για ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ECB (51 δισ. στο άρτιο) με άλλα “χωρίς ημερομηνία λήξης” (και συμβολικό επιτόκιο π.χ. 0.01%) είναι “κρυφό”, αλλά ουσιαστικό και ισοδύναμο με ένα ονομαστικό “κούρεμα” του χρέους, χωρίς να επιβαρύνει ταυτόχρονα τον ισολογισμό της ECB (με αποτέλεσμα ανάπτυξη και “τίμημα” στοιχειώδη και υγιή αύξηση του πληθωρισμού). Με ένα αστερίσκο. Να μην πληρώνουμε ασφάλιστρα κινδύνου στην ECB, τα οποία θα συμψηφίζονται με τα κέρδη που δικαιούμαστε από τν ECB από τις εργασίες της (φετινά κέρδη στην Ελλάδα 1.9 δισ !).

2) Τα ομόλογα που έχουν οι χώρες της ΕΕ (193 δισ.) το καλύτερο που ΘΑ μπορούσαμε να πετύχουμε είναι να τα εξοφλούμε με επιτόκιο χαμηλότερο από αυτό που οι χώρες αυτές δανείζονται για να μας δανείσουν τα χρήματα αυτά. Είναι κι αυτό ένα είναι “κρυφό”, αλλά ουσιαστικό και ισοδύναμο με ένα ονομαστικό “κούρεμα” του χρέους,

3) Εάν καταφέρουμε να μεταβιβάσουμε τα 50 δισ. της ανακεφ/σης των τραπεζών, που έχουν καταγραφεί ως “δημόσιο χρέος” στον ESM, τότε, τελικά ΔΕΝ χρωστάμε τίποτα !

Σε κάθε περίπτωση το θέμα του Χρέους ΛΥΘΗΚΕ !! (αυτά τα είχαμε προτείνει από το 2012 στην μελέτη μας “Grexit…” και στα βιβλία μου, αλλά ποιός μας άκουγε?…έστω και τώρα νοιώθουμε ότι εκπληρώσαμε το καθήκον μας στην ιστορία-βλ. την μελέτη μου Grexit παρακάτω).

(*) Τα «ομόλογα χωρίς λήξη», στα οποία δεν αποπληρώνεται ποτέ το κεφάλαιο εκδόθηκαν για πρώτη φορά από το βρετανικό θησαυροφυλάκιο το 1814, επί Ναπολεόντιων πολέμων και συνήθως έχουν σταθερό κουπόνι επιτοκίου σε ετήσια βάση.

dimitrios-antoniou

Σχετικά άρθρα