Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέρκελ – Σόιμπλε: Καλοδεχούμενοι Τσίπρας – Βαρουφάκης στο Βερολίνο

Μέρκελ – Σόιμπλε: Καλοδεχούμενοι  Τσίπρας – Βαρουφάκης  στο Βερολίνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Βερολίνο, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γιάνης Βαρουφάκης,

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι καλοδεχούμενος στο Βερολίνο», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Μαριάνε Βιρτς, την Δευτέρα, ενώ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ωστόσο, παρά την δήλωση της εκπροσώπου της Γερμανικής κυβέρνησης , επισήμως από την καγκελαρία δεν έχει αποσταλεί μέχρι τώρα σχετική πρόσκληση πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας προτιμά να συναντήσει την κ. Μέρκλε σε ουδέτερο έδαφος

Άλλωστε, Μέρκελ και Τσίπρας , θα έχουν την πρώτη τους συνάντηση στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, στις 12 Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας θα έχει συναντηθεί με τον κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος, επίσης σύμφωνα με διαρροές, φέρεται να δέχεται ότι ο ρόλος της Τρόικας έχει τελειώσει κάτι που βοηθά τις ελληνικές θέσεις, πριν την συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πάντως, ήδη έχει έρθει σε επαφή με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη , προκειμένου να προγραμματίσουν συνάντηση, στο Βερολίνο.

«Αυτό θα μπορούσε να γίνει και εντός της εβδομάδας» είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κοτέ, συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι η ατζέντα του κ. Σόιμπλε είναι τις επόμενες ημέρες πολύ βεβαρημένη.

Σχετικά άρθρα