Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Θέλουμε την Κύπρο δίπλα μας

Τσίπρας: Θέλουμε την Κύπρο δίπλα μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γιαννάκης Ομήρου, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης,

Να σταθεί η Κύπρος στο πλευρό της Ελλάδας στην προσπάθεια της για την έξοδο από την κρίση , κάλεσε τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από το βήμα της κυπριακής Βουλής.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας η Κύπρος πρέπει να είναι στο πλευρό της Ελλάδας «για τον αγώνα εντός της Ευρώπης για τη δημιουργία των συνθηκών για επιστροφή της ανάπτυξης και της ευημερίας στην Ελλάδα και σε όλους τους λαούς της Ευρώπης».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι κοινή είναι η προσπάθεια για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού το οποίο χαρακτήρισε ανοικτό ζήτημα εισβολής και κατοχής και ανάφερε ότι από την επίλυση του συναρτάται η ασφάλεια και η διεθνής θέση, όχι μόνο της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και της Ελλάδας.

Τόνισε ακόμη ότι η δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, αποτελεί κεντρικό άξονα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτό, είπε ο κ. Τσίπρας, η Αθήνα στηρίζει τις συνομιλίες «που στοχεύουν στη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, με μία διεθνή προσωπικότητα, μία κυριαρχία και μία ιθαγένεια».

Ο πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, καλωσορίζοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό, εκ μέρους όλων των μελών του Σώματος, τόνισε ότι η επίσκεψή του στην Κύπρο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και επαναβεβαιώνει τους στενούς και άρρηκτους δεσμούς Ελλάδας και Κύπρου.

Ο κ. Ομήρου εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού για την αταλάντευτη στήριξη και συμπαράταξη της Ελλάδας και κατήγγειλε τη διεθνή κοινότητα ότι στην αλαζονική και επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, εξαντλείται σε παραινέσεις και στην τήρηση ίσων αποστάσεων, που εξισώνουν θύμα και θύτη και ότι πιέζει την Κυπριακή Δημοκρατία για επανέναρξη των συνομιλιών, χωρίς να αρθούν οι πειρατικές τουρκικές προκλήσεις.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, ο κ. Ομήρου τόνισε ότι Ελλάδα και Κύπρος θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για έξοδο από την κρίση, συμβάλλοντας ως ισότιμοι εταίροι και κατά τρόπο εποικοδομητικό στην αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων, που απασχολούν και ενίοτε διχάζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά άρθρα