Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι δηλώνει ο Ρέντσι λίγο πριν την συνάντηση του με τον Τσίπρα

Τι δηλώνει ο Ρέντσι λίγο πριν την συνάντηση του με τον Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ιταλία, Ματέο Ρέντσι, Ρώμη,

Σαφές μήνυμα ότι η ιταλική κυβέρνηση κινείται παράλληλα με την ελληνική έστειλε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι λίγες ώρες πριν συναντηθεί στη Ρώμη με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα ο Ιταλός πρωθυπουργός, εν όψει της αυριανής συνάντησής του με τον Έλληνα ομόλογό του, δήλωσε ότι «θέλουμε να μεταθέσουμε τη συζήτηση για την οικονομική πολιτική, τη λιτότητα προς την ανάπτυξη και τις επενδύσεις».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε αισιοδοξία και ικανοποίηση στην Αθήνα, καθώς μεταφράζεται ως μια υποστηρικτή δήλωση για τις θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να τονίσει στον Ματέο Ρέντσι ότι «είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής ισορροπίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης» και παράλληλα, θα επισημάνει το γεγονός ότι αυτό απαιτεί και χρόνο και δημοσιονομικό χώρο.

Επίσης ο πρωθυπουργός αναμένεται να σημειώσει στον Ιταλό ομόλογό του, ότι «η στροφή προς την ανάπτυξη και τις επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρξει μέσα από την τρόικα που τους βάζει φραγμούς και ότι «επιτέλους η Ευρώπη πρέπει να εμπιστεύεται τους θεσμούς και τα όργανά της».

Σχετικά άρθρα