Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι ηγέτες έρχονται στην Αθήνα για να δουν τον Τσίπρα

Κούρδοι ηγέτες έρχονται στην Αθήνα για να δουν τον Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για HDP Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών, Αλέξης Τσίπρας, Εφημερίδα Hurriyet, Ισλαμικό Κράτος, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Κύπρος, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ΣΥΡΙΖΑ, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Φιγέν Γιουσεκντάγκ,

Κούρδοι ηγέτες θα επισκεφθούν την Αθήνα για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Οι επαφές του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των Κούρδων την ώρα που το Ισλαμικό Κράτος και οι τζιχαντιστές έχουν υποστεί συντριβή άνευ προηγουμένου στην στρατηγικής σημασία Κομπάνι εφόσον επιβεβαιωθούν αποτελούν μία εξαιρετικά σημαντική είδηση.

Και λέμε εφόσον επιβεβαιωθούν γιατί η είδηση μεταδόθηκε από την τουρκική Hurriyet με τις πληροφορίες από την πλευρά της κυβέρνησης να μην επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής, με αποτέλεσμα να είμαστε επιφυλακτικοί, καθώς μπορεί να αποτελεί ένα από τα δεκάδες δημοσιεύματα που βγαίνουν για να εξυπηρετήσουν αλλότριους σκοπούς και να δημιουργήσουν κλίμα.

Η Ελλάδα έχοντας ήδη στείλει σήμερα από την Κύπρο το μήνυμα στην Τουρκία για τις κατάφορες παραβιάσεις της εθνικής της κυριαρχίας και του διεθνούς δικαίου με τα… σεργιάνια του Μπαρμπαρός, ετοιμάζεται να προβεί σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποδεχόμενος τους Κούρδους ηγέτες στην Αθήνα ουσιαστικά παρέχει πλήρη στήριξη στο δίκαιο απελευθερωτικό τους αγώνα, τόσο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και την τρομοκρατία των ισλαμοφασιστών, όσο και στην Τουρκία που βρίσκεται πίσω από τους τζιχαντιστές.

Τι γράφει η εφημερίδα Hurriyet

Οι συμπρόεδροι του φιλοκουρδικού Λαικού Δημοκρατικού κόμματος (HDP) της Τουρκίας κ.κ. Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγέν Γιουσεκντάγκ σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Αθήνα και να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η επίσκεψη πιθανολογείται για τον Μάρτιο αλλά δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πρόγραμμα, έχουν γίνει όμως προκαταρκτικές συνομιλίες με συμβούλους του πρωθυπουργού.

Η εφημερίδα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι δυο συμπρόεδροι του HDP έστειλαν συγχαρητήριο μήνυμα στον κ. Τσίπρα για την εκλογή του, αποκάλεσαν τον ΣΥΡΙΖΑ «αδελφό κόμμα» με το οποίο τους ενώνουν οι ίδιες αξίες και υποσχέθηκαν αλληλεγγύη και συνεργασία.

Οι δυο συμπρόεδροι στο μήνυμά τους στον Έλληνα πρωθυπουργό τόνισαν ότι μια ισχυρή συμμαχία και αλληλεγγύη θα ξεπεράσει κάθε είδους καταπίεση και αδικία την οποία επιβάλει το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα. Σημειώνουν επίσης ότι ο Σύριζα έχει υιοθετήσει ως βασικές αξίες του την ισότητα και την διεύρυνση των ελευθεριών των καταπιεζόμενων εθνων.

Σχετικά άρθρα