Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Forbes: Η παραπληροφόρηση για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Forbes: Η παραπληροφόρηση για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γιάνης Βαρουφάκης, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΣΥΡΙΖΑ, Τρόικα,

Στην παραπληροφόρηση των διεθνών ΜΜΕ σχετικά με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται άρθρο της Frances Coppola στην ιστοσελίδα του FORBES με τίτλο «Media Misinformation On Greece Misleads European Leaders» σημειώνοντας εμφατικά ότι το μέλλον όχι μόνο του ευρώ αλλά και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαρτάται από τη βούληση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και θεσμών να διαπραγματευτούν ένα νέο New Deal για την Ελλάδα και τις άλλες προβληματικές οικονομίες.

Την Παρασκευή, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, Γιάννης Βαρουφάκης, αρνήθηκε δήθεν να συνεργασθεί με την Τρόικα. Αυτό ωστόσο που αρνήθηκε στην πραγματικότητα είναι η συνεργασία με τους επιθεωρητές του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ορίσθηκαν για να επιβάλλουν ένα πρόγραμμα λιτότητας που καταστρέφει την ελληνική οικονομία.

Την Παρασκευή επίσης η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να δεχτεί περαιτέρω δάνεια διάσωσης ερμηνεύθηκε ευρέως ως πρόθεση για την διακοπή αποπληρωμής των δανείων. Πρόκειται για έναν αυθαίρετο συλλογισμό, καθώς η Ελλάδα δεν θέλει νέα σχέδια διάσωσης επειδή είναι αντιπαραγωγικά σε μια χρεοκοπημένη οικονομία. Επιθυμεί δηλαδή την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και όχι την αποκήρυξή του.

Το άρθρο κάνει επίσης αναφορά στη δήλωση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Bloomberg, όπου σημείωσε ότι η Ελλάδα δεσμεύεται να αποπληρώσει τα δάνεια προς την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και να συνάψει συμφωνία «σύντομα» με τα κ-μ της Ευρωζώνης, που κατέβαλαν το μεγαλύτερο μέρος των δανείων προς την Ελλάδα.

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επισημαίνεται, μπορούν να συνοψιστούν στα εξής:

-Η Ελλάδα δεν έχει την πρόθεση να φύγει από το ευρώ ή την ΕΕ (εκτός αν την εξωθήσουν άλλοι).

– Η Ελλάδα δεν έχει την πρόθεση να σταματήσει να εξυπηρετεί το χρέος της έναντι των προνομιακών θεσμικών πιστωτών (άλλοι ωστόσο μπορούν να την εξωθήσουν σε αυτό).

– Η Ελλάδα δεσμεύεται στην συνέχιση των πολιτικών που προωθούν την οικονομική σταθερότητα και ανάκαμψη της Ευρώπης (άλλοι ωστόσο μπορεί να μην το πράττουν).

Όπως επισημαίνει η αρθρογράφος μετά τη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Bloomberg θα πρέπει τώρα και οι άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να δείξουν την ίδια δέσμευση για το μέλλον της Ευρώπης, ανάλογη με αυτή που επέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η άρνηση να εξετάσουν μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και το αίτημα για συνέχιση των «μεταρρυθμίσεων» της Τρόικα, παρά τις καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία, δεν προωθούν την ευρωπαϊκή ενότητα. Αντίθετα την υπονομεύουν, οδηγώντας ίσως στην χρεοκοπία της Ελλάδας και την έξοδό της από το ευρώ.

Πηγή: mignatiou.com

Σχετικά άρθρα