Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ “κρύβεται” από τον Τσίπρα – Φοβάται το τετ α τετ!

Η Μέρκελ “κρύβεται” από τον Τσίπρα – Φοβάται το τετ α τετ!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, ΣΥΡΙΖΑ,

Στριμωγμένη από τις ραγδαίες εξελίξεις η Άνγκελα Μέρκελ, μετά και την ξεκάθαρη υποστήριξη Ομπάμα στην Ελλάδα, προσπαθεί να αποφύγει μια απευθείας αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής της επόμενης εβδομάδας και είναι απίθανο να αποδεχτεί ραντεβού για δύο, γράφει το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο πηγές του Βερολίνου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Γερμανίδα καγκελάριος θα θελήσει να δείξει με αυτή την άρνηση ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι απομονωμένος, έτσι ώστε να περάσει η «γραμμή» της ότι τα περιθώρια ελιγμών πάνω στις δεσμεύσεις της Ελλάδας είναι ελάχιστα.

Παράλληλα φαίνεται να μην ενστερνίζεται τις δηλώσεις της κυβέρνησης για αύξηση των εσόδων με πάταξη της φοροδιαφυγής και αύξηση της φορολογίας στους πλούσιους.

Σε κάθε περίπτωση ήδη τα καμπανάκια βαράνε στην Ευρώπη εναντίον της λιτότητας. Οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν δέχονται πλέον το επιχείρημα ότι τα δημοσιονομικά μπαίνουν σε τάξη με λιτότητα. Ο νότος απαιτεί ανάπτυξη και κυρίως όχι σε υποταγή στη Γερμανία. Το Ράιχ της Μέρκελ κλυδωνίζεται…

Σχετικά άρθρα