Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δ. Κουτσούμπας: “Το νέο σχέδιο για την Κύπρο είναι χειρότερο από το Σχέδιο Ανάν”

Δ. Κουτσούμπας: “Το νέο σχέδιο για την Κύπρο είναι χειρότερο από το Σχέδιο Ανάν”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Λιλλήκας, Δημήτρης Κουτσούμπας, ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, Κύπρος, Σχέδιο Ανάν,

«Οι εξελίξεις στο Κυπριακό είναι ανησυχητικές. Προετοιμάζεται ένα νέο σχέδιο Ανάν, χειρότερο ίσως από το προηγούμενο. Μιλάμε ουσιαστικά για δύο συνιστώντα κράτη. Το ΚΚΕ εξέφρασε ακόμα μια φορά την αντίθεσή του σε αυτούς τους σχεδιασμούς», δήλωσε ο Γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος στην Βουλή, με τον Πρόεδρο της «Συμμαχίας Πολιτών» Κύπρου Γιώργο Λιλλήκα.

«Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, με μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα, μια κυριαρχία, χωρίς ξένες βάσεις και ξένα στρατεύματα, χωρίς προστάτες και εγγυητές και βέβαια με τον λαό αφέντη στον τόπο του, κυρίαρχο τον κυπριακό λαό, τους Ελληνοκύπριους, τους Τουρκοκύπριους, τους Μαρωνίτες, τους Αρμένιους, τους Λατίνους», είπε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «παλεύοντας βέβαια και για συνολικότερες αλλαγές, τόσο ο ελληνικός λαός να βγει από την κρίση και να οικοδομήσει την δική του λαϊκή εξουσία, αποδεσμευμένος από τα δεσμά της ΕΕ, όσο και ο λαός της Κύπρου, αλλά και όλοι οι λαοί της Ευρώπης».

Ο ΓΓ του ΚΚΕ επισήμανε ότι «είναι κοινός ο αγώνας μας, κοινός ο εχθρός και σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ θα συνεχίσει την ενημέρωση και την κινητοποίηση του ελληνικού λαού, αλλά και άλλες πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να συμβάλλουν σε αυτόν τον αγώνα, έτσι ώστε να προχωρήσει σε καλύτερο δρόμο η εξέλιξη σε αυτά τα ζητήματα».

Σχετικά άρθρα