Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σ. Κεδίκογλου: Θα πάμε στο Eurogroup με συμφωνία

Σ. Κεδίκογλου: Θα πάμε στο Eurogroup με συμφωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Σίμος Κεδίκογλου, Τρόικα,

Για σκληρή αλλά αποτελεσματική διαπραγμάτευση με την τροίκα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι το “πακέτο” θα έχει κλείσει και η Ελλάδα θα πάει χωρίς εκκρεμότητες στο Eurogroup της Δευτέρας.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Κεδίκογλου υπέδειξε ως μοναδικό σημείο εμπλοκής στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών την εφαρμογή της λεγόμενης «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ.

Τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις τράπεζες από την στιγμή που ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Ευρώπης Μάριο Ντράγκι έχει πει ότι θα δεχτεί την έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος που είναι επικυρωμένα από τρεις οίκους. «Έχει τελειώσει το θέμα των κεφαλαιακών αναγκών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου.

Για τις ενστάσεις του ΔΝΤ στο θέμα αυτό, ανέφερε ότι το Ταμείο δεν έχει εκτιμήσει σωστά την εντυπωσιακή αλλαγή της Ελλάδας στο τελευταίο διάστημα, όπως ότι τα σπρεντ έχουν πέσει σε επίπεδα προς της κρίσης και την αλλαγή στο επενδυτικό κλίμα.

«Με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών θα γίνονται προσλήψεις ευκολότερα. Μέσα στο 2014 οι νέες δουλειές θα είναι περισσότερες δουλειές που χάνονται» υπογράμμισε. «Δεν υπάρχει καμία επιχείρηση που έχει ζητήσει ομαδικές απολύσεις, γιατί να επιβληθεί κάτι που δεν ζητάει κανένας;» διερωτήθηκε. Δεν είναι μικρό ζήτημα τα κόκκινα δάνεια, αλλά οι τράπεζες είναι επαρκώς θωρακισμένες εξήγησε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την άποψη ότι πρώτα έρχεται η βελτίωση των μεγεθών και μετά θα διαπιστωθεί η βελτίωση της καθημερινότητας, ενώ επανέλαβε ότι δεν θα χρειαστεί η λήψη νέων μέτρων για το 2014.

Σχετικά άρθρα