Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κύρτσος αποδομεί τον Σαμαρά: Δεν πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα – αλχημείες έκανε

Ο Κύρτσος αποδομεί τον Σαμαρά: Δεν πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα – αλχημείες έκανε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Real FM, Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Κύρτσος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Πρωτογενές Πλεόνασμα,

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, παραδέχτηκε έστω και κατόπιν εορτής ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν πέτυχε ποτέ πρωτογενές πλεόνασμα, αποδομώντας έτσι τον Αντώνη Σαμαρά.

Όπως υποστήριξε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ , στον Real Fm :

«Αν εμφανιστεί η κυβέρνηση και πει, δεν μπορώ με τόσο μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τέτοιου είδους ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν.

Άλλωστε, δεν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα.

Το είχε φτιάξει κατά κάποιο τρόπο η προηγούμενη κυβέρνηση, καθυστερώντας πληρωμές, κάνοντας το ένα, το άλλο.
Όλα αυτά έχουν καταρρεύσει τους τελευταίους δύο μήνες».

«Λάθος τα χειρίζεται ο κύριος Βαρουφάκης. Όλα αυτά είναι πολύ υψηλού ρίσκου και μπορούν να οδηγήσουν σε πολύ αρνητικά αποτελέσματα», σημείωσε ακόμα και πρόσθεσε

«Υπάρχουν διάφοροι τρόποι, να γίνει η κατάλληλη προσαρμογή της οικονομίας και να πάρουμε τα λεφτά που χρειαζόμαστε και να ξαναβγούμε στις αγορές. Τώρα, έχουμε θέσει τους ευρωπαίους εταίρους και τους πιστωτές μπροστά σε ένα δίλλημα. Ή θα εφαρμόσουν τους κανόνες και θα διαλυθεί η οικονομία μας, ή θα καταστρέψουν το δικό τους σύστημα».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γ. Κύρτσου για «ανύπαρκτα πρωτογενή πλεονάσματα» επί συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε τα εξής:

«Κάποιοι στη Ν.Δ. με καθυστέρηση ετών κατάλαβαν σήμερα αυτό που οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ λέγαμε από την αρχή. Πως τα πρωτογενή πλεονάσματα Σαμαρά ήταν λογιστικά κατασκευάσματα για να κοροϊδεύουν το κόσμο. Κάλλιο αργά παρά ποτέ…

Όμως δεν είναι έντιμο οι μετεκλογικές αυτές καταγγελίες εντός της Ν.Δ. να γίνονται με αποκλειστικό στόχο τον κ. Σαμαρά. Ο τέως πρωθυπουργός δεν ήταν μόνος του όταν έλεγε τα ψέματα περί «τεράστιων πρωτογενών πλεονασμάτων».

Οι ίδιοι «παλαμάκηδες» που τότε τον χειροκροτούσαν, σήμερα προσπαθούν να τον σπρώξουν στον πολιτικό Καιάδα για να φέρουν μια νέα ηγεσία στη Ν.Δ.».

Σχετικά άρθρα