Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Σύντομα σε αμοιβαία επωφελή συμφωνία με τους εταίρους

Τσίπρας: Σύντομα σε αμοιβαία επωφελή συμφωνία με τους εταίρους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, Αλέξης Τσίπρας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Γιάνης Βαρουφάκης, ΣΥΡΙΖΑ,

«Η υποχρέωσή μου να σεβαστώ την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού για τέλος της λιτότητας και επιστροφή σε μία αναπτυξιακή ατζέντα, σε καμιά περίπτωση δεν περιλαμβάνει τη μη εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων μας απέναντι στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ», σημείωσε στην αναμενόμενη πυροσβεστική παρέμβαση, για την οποία είχε ενημερώσει το tribune.gr, στο αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους μόλις ξεκίνησε».

«Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές οπτικές, είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Bloomberg, αποσαφηνίζοντας ότι «καμιά πλευρά δεν επιδιώκει τη σύγκρουση και δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να δράσουμε μονομερώς στο ζήτημα του ελληνικού χρέους».

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι «χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο ώστε να αναπνεύσουμε και να δημιουργήσουμε ενα νέο δικό μας μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, στο οποίο θα ενσωματώνονται οι στόχοι των πρωτογενώς ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των μεταρρυθμίσεων. Σκοπός μας είναι να αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και τις σχέσεις πελατειακού κράτους».

«Μία τέτοιου είδους συμφωνία θα γίνει αποδεκτή από τους εταίρους μας, αφού το κοινό μας συμφέρον είναι η οικονομική σταθερότητα και η ανάκαμψη για το κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη» κατέληξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικά άρθρα