Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί Βενιζέλος και Σαμαράς προσπαθούν να μείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες

Γιατί Βενιζέλος και Σαμαράς προσπαθούν να μείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Ευάγγελος Βενιζέλος, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ από τώρα για τέσσερις μήνες μετά. Ακολουθεί δηλαδή μία τακτική παρόμοια με αυτή του μέχρι πρότινος κυβερνητικού του εταίρου, Αντώνη Σαμαρά και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να παραμείνει γαντζωμένος στην αρχηγία του κόμματός του.

Είναι άγνωστο κατά πόσο οι δελφίνοι σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ θα επιτρέψουν στους Σαμαρά και Βενιζέλο να φέρουν μέχρι τέλους εις πέρας τα πολιτικά τους σχέδια και να παραμείνουν στο τιμόνι των κομμάτων τους, ειδικά αφού τα μαχαίρια έχουν ήδη ακονιστεί κυρίως στη ΝΔ. Ωστόσο, ένα μόνο είναι σίγουρο. Ότι Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν σχέδιο και αυτό δεν συνάδει όπως όλα δείχνουν, συμπεριλαμβανομένης και της… κακής προϊστορίας τους, με το συμφέρον της χώρας.

Σαμαράς και Βενιζέλος υπενθυμίζεται ότι επισπεύδοντας τις διαδικασίες για την εκλογές Προέδρου της Δημοκρατίας, γνώριζαν πολύ καλά ότι παραδίδουν την εξουσία στον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί αυτό να μην το διατυμπάνιζαν και να έδιναν έναν υποτιθέμενο προεκλογικό αγώνα, αλλά οι κυλιόμενες κρυφές δημοσκοπήσεις των κομμάτων έλεγαν την αλήθεια και οι Σαμαράς και Βενιζέλος ήταν κοινωνοί της.

Το μέχρι πρότινος παρεάκι του Μαξίμου έχει παίξει από κοινού με ευρωπαίους αξιωματούχους τα ρέστα του στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης. Έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες του σε ένα σκηνικό σύγκρουσης της κυβέρνησης Τσίπρα με τους εταίρους στη διαπραγμάτευση για το χρέος, ώστε αφενός να ξεμπερδεύουν μία και καλή από το «χαρτί» Τσίπρα, αφετέρου από το χάος να εμφανιστούν οι δυο τους ως σανίδα σωτηρίας για τον ελληνικό λαό, την ώρα που όλα θα καταρρέουν.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Δεκεμβρίου ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σε δημοσιογράφους είχε αποκαλύψει ότι η Γερμανία γνώριζε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να επισπεύσει τις διαδικασίες για την προεδρική εκλογή. Υπήρχε δηλαδή συνεννόηση των Σαμαρά και Βενιζέλου με το Βερολίνο…

Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν ότι το μέχρι πρότινος κυβερνητικό δίδυμο έχει στοχεύσει στην αποτυχία του εγχειρήματος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Για αυτό και από το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν την ερώτηση από την πρώτη ημέρα ανάληψης της κυβερνητικής εξουσίας: Είναι στο πλευρό της προσπάθειας που καταβάλλει η νέα κυβέρνηση με τους ευρωπαίους εταίρους ή είναι με τους δανειστές;». Για τον ίδιο ακριβώς λόγο τόσο από τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, όσο και από το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου τηρείται σιγή ασυρμάτου… Διότι η απάντηση είναι γνωστή και δυσάρεστη.

Σχετικά άρθρα