Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρουφάκης: Θέλουμε επανεξέταση του προγράμματος, όχι τα 7 δισ.

Βαρουφάκης: Θέλουμε επανεξέταση του προγράμματος, όχι τα 7 δισ.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναδιάρθρωση Χρέους, Γιάνης Βαρουφάκης, Εφημερίδα New York Times,

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη στους New York Times, δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει τη δόση των 7 δισεκατομμυρίων του προγράμματος για να πληρώσει τα χρέη της, ενώ απόφαση της είναι να επανεξετάσει συνολικά το οικονομικό πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

«Δεν θέλουμε τα 7 δισ. ευρώ. Θέλουμε να καθίσουμε και να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πρόγραμμα. Στόχος μας δεν είναι να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου», σημειώνει σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου για τον περιορισμένο χρόνο που έχει μπροστά της η κυβέρνηση.

Σημειώνει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές της και η αναδιάρθρωση του χρέους και όχι να επιδιώξει την αντιπαράθεση με τη Φρανκφούρτη, τις Βρυξέλλες, αλλά και τη Wall Street. Για το πρωτογενές πλεόνασμα η πρόταση του είναι, όπως λέει, να κρατηθεί στο 1%-1,5% τα επόμενα χρόνια και όχι να βρίσκεται στο 4,5% από το 2016 και μετά όπως θέλουν οι πιστωτές.

Τονίζει ακόμη ότι δεν θα υπάρξει ανάσχεση των ιδιωτικοποιήσεων και ότι στόχος είναι να έρθουν άμεσες ξένες επενδύσεις, χωρίς να ξεπουληθούν τα «ασημικά» της χώρας. Ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει ότι περίμενε πως «τις πρώτες ημέρες της κυβέρνησής μας, τα πράγματα θα ήταν ταραγμένα» ενώ λέει ότι «μόλις οι αγορές δουν ότι οι προτάσεις που προέρχονται από αυτή την κυβέρνηση είναι λογικές, συνεργατικές και θεραπευτικές, αναμένουμε ότι οι τιμές των μετοχών θα ανακάμψουν». Αναφέρει επίσης ότι δεν θα υπάρξει ανάσχεση των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει πως η χώρα γίνεται ένας ελκυστικός προορισμός για τις άμεσες ξένες επενδύσεις, χωρίς όμως να πουλήσει τα «ασημικά».

Σχετικά άρθρα