Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βέτο στις αποφάσεις της Ε.Ε. για νέες κυρώσεις στη Μόσχα από την ελληνική κυβέρνηση

Βέτο στις αποφάσεις της Ε.Ε. για νέες κυρώσεις στη Μόσχα από την ελληνική κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ευρωπαϊκή Ένωση, Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Μόσχα, Νίκος Χουντής, Ουκρανία, Ρωσία,

Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει την άσκηση βέτο στις αποφάσεις της Ε.Ε. για νέες κυρώσεις στη Μόσχα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα “Καθημερινή”.

Η “Καθημερινή” σημειώνει μάλιστα ότι η κυβέρνηση έχει ήδη ενημερώσει τη Μόσχα για αυτές τις προθέσεις και πλέον από τη Μόσχα εμφανίζονται διατεθειμένοι να εξαιρέσουν τα ελληνικά προϊόντα από το εμπάργκο των χωρών της Ε.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα των κυρώσεων της Ε.Ε. προς τη Ρωσία λόγω της Ουκρανίας ήταν και το πρώτο πεδίο σύγκρουσης των εταίρων με τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Χθες η Ελλάδα εξέφρασε τη δυσφορία της για την αυστηρή δήλωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που αφορούσε περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία η οποία δεν είχε πάρει τη συναίνεση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα.

«Δεν συμφωνούμε με το πνεύμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, το οποίο έχει δυσμενείς επιπτώσεις όχι μόνο στα αγροτικά όσο αφορά την οικονομία της δικής μας χώρας, αλλά και γενικότερα» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής.

Σχετικά άρθρα