Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλέξης Τσίπρας: “Η Ελλάδα αφήνει πίσω τη λιτότητα της καταστροφής”

Αλέξης Τσίπρας: “Η Ελλάδα αφήνει πίσω τη λιτότητα της καταστροφής”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εθνικές Εκλογές 2015, Ευρώπη, Λιτότητα, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε από τα Προπύλαια ότι «η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Η Ελλάδα αφήνει πίσω της τη λιτότητα της καταστροφής, αφήνει πίσω της τον φόβο και τον αυταρχισμό. Αφήνει πίσω της μια πενταετία ταπείνωσης και οδύνης».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η Ελλάδα με αισιοδοξία, ελπίδα και αξιοπρέπεια προχωράει σε μια Ευρώπη που αλλάζει, για να συμπληρώσει ότι «ο λαός μας είναι χαρακτηριστικό δείγμα της Ευρώπης που αλλάζει. Ο λαός μας που έκανε το βήμα και η Ελλάδα που έκανε το βήμα στην ιστορία, το βήμα μπροστά, το βήμα για να ανταμώσει με τους λαούς όλης της Ευρώπης».

«Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι ο ελληνικός λαός δεν μας δίνει σήμερα λευκή επιταγή, αλλά μας δίνει εντολή εθνικής αναγέννησης και αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής στην πατρίδα μας» επισήμανε και πρόσθεσε: «Θα αξιοποιήσουμε την εμπιστοσύνη και θα σχηματίσουμε κυβέρνηση όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων. Θα εμπιστευτούμε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα ξεχωριστά, ανεξάρτητα από το αν μας ψήφισε, ή δεν μας ψήφισε. Θα αγωνιστούμε όλοι και όλες μαζί για να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας σε νέες σταθερές και δίκαιες βάσεις δικαιοσύνης και προκοπής».

Συνέχισε: «Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Σήμερα ηττήθηκε η Ελλάδα των ελίτ, η Ελλάδα των ολιγαρχιών, η Ελλάδα της αντιδημοκρατικής εκτροπής, η Ελλάδα της υφαρπαγής και της συγκάλυψης. Κι αν κάποιος νίκησε σήμερα, είναι η Ελλάδα του μόχθου, η Ελλάδα της εργασίας, η Ελλάδα της γνώσης, η Ελλάδα της δημιουργίας, η Ελλάδα του πολιτισμού. Αν κάποιος νίκησε σήμερα είναι η Ελλάδα που αγωνίζεται, η Ελλάδα που ελπίζει, που ζητά χώρο και χρόνο για να δημιουργήσει ξανά ένα μέλλον με αξιοπρέπεια».

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε γωνιά της Ευρώπης για το πρωτοφανές, όπως είπε, κύμα συμπαράστασης και για την αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό.

Είπε: «Η νίκη μας είναι ταυτόχρονα και νίκη όλων των λαών της Ευρώπης που αγωνίζονται ενάντια στη λιτότητα που καταστρέφει το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον. Με γνώμονα το κοινό συμφέρον όλων των λαών της Ευρώπης θέλω να σας διαβεβαιώσω, η νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να συνεργαστεί και να διαπραγματευτεί για πρώτη φορά με τους εταίρους μας μια δίκαιη, αμοιβαία επωφελή και βιώσιμη λύση για να βγει η Ελλάδα από τον φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης, για να επιστρέψει η Ευρώπη στη σταθερότητα, στην ανάπτυξη, στην κοινωνική συνοχή, στις αρχές και τις αξίες που αποτέλεσαν ιδρυτικές της αρχές και αξίες, όπως η δημοκρατία και η αλληλεγγύη».

Τέλος, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους στα Προπύλαια για τον προεκλογικό αγώνα. Όπως ανέφερε, «πήρατε την ελπίδα στα χέρια σας και τη σηκώσατε ψηλά. Νικήσατε τον φόβο. Φέρατε ξανά το χαμόγελο σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα» και τους κάλεσε σε αυτή την ιστορική στιγμή «να δώσουμε τη διαβεβαίωση και την υπόσχεση ότι θα αγωνιστούμε με το ίδιο πάθος, με την ίδια αυτοπεποίθηση».

Σχετικά άρθρα