Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν παραιτείται ο Σαμαράς – Θεωρεί “νίκη” το ποσοστό που πήρε στις εκλογές!

Δεν παραιτείται ο Σαμαράς – Θεωρεί “νίκη” το ποσοστό που πήρε στις εκλογές!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Ζάππειο, Νέα Δημοκρατία,

Λίγο μετά τις 22.30 ο Αντώνης Σαμαράς έσπευσε στο Ζάππειο, από όπου έκανε μια σύντομη δήλωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου και τον ελληνικό λαό.

Συνοπτικά ο Αντώνης Σαμαράς είπε:

“Ο ελληνικός λαός μίλησε και όλοι σεβόμαστε την απόφασή του. Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη. Αντέξαμε, αποτρέψαμε τα χειρότερα, αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας και βάλαμε τα θεμέλια για την επιστροφή της στην ανάπτυξη.

Παραδίδω σήμερα μια χώρα χωρίς ελλείμματα, που συντεταγμένα που βγαίνει από την κρίση, που είναι μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης και του ευρώ. Εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση αυτά τα κεκτημένα να τα διατηρήσει”.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έκανε καμία αναφορά στο εάν θα παραιτηθεί από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Αντιθέτως σχεδόν “νίκη” θεώρησε ότι το κόμμα έχασε από τις προηγούμενες εθνικές εκλογές μόλις ένα 2%.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν από τον Αντώνη Σαμαρά να σεβαστεί την παράδοση της Νέας Δημοκρατίας και να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος.

Διαρροές από τη Συγγρού αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς σκέφτεται να ζητήσει την επανεκλογή του στην ηγεσία από τη βάση του κόμματος, κάτι πρωτοφανές στην πολιτική ιστορία της Νέας Δημοκρατίας για πρωθυπουργό που έχασε εκλογές.

Διαβάστε σχετικά εδώ: «Χάνω – φεύγω» ο άγραφος νόμος της Νέας Δημοκρατίας

Σχετικά άρθρα