Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όλοι οι άνθρωποι του Αλέξη Τσίπρα

Όλοι οι άνθρωποι του Αλέξη Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Βίτσας, Εθνικές Εκλογές 2015, Θανάσης Καρτερός, Νίκος Παππάς, ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης, Χρήστος Στάικος,

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται λίγες μόνο ώρες πριν την πρώτη νίκη κόμματος της Αριστεράς στις εκλογές. Σε αυτό έχουν συμβάλει τα μάλα στενοί συνεργάτες του και φίλοι που εδώ και καιρό βρίσκονται στο πλευρό του, ως ο στενός πυρήνας πέριξ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στενότερος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι άλλος από τον Νίκο Παππά, διευθυντή του γραφείου του, υποψήφιο στη Β’ Αθηνών και από τους πρώτους που προασπίστηκαν την ευρωπαϊκή προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα και ο άγνωστος στον πολύ κόσμο, Χρήστος Στάικος, επίσης υποψήφιος στη Β’ Αθηνών.

Ο Ανδρέας Καρίτζης, χαρακτηρίζεται ως κολλητός του Τσίπρα με τους δύο να γνωρίζονται από το Πολυτεχνείο όταν ο Καρίτζης ήταν μέρος του περίφημου «Δικτύου». Σήμερα είναι επικεφαλής όλου του συντονιστικού έργου του γραφείου του προέδρου.

Μεταξύ των προσώπων που περιστοιχίζουν τον Τσίπρα είναι και ο Τάσος Κορωνάκης. Πρόσωπο απόλυτης εμπιστοσύνης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτός που κανόνιζε τα της καμπάνιας του ως υπεύθυνος του Συντονιστικού – Οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί με τον Κορωνάκη συμπλέει ένα ακόμα μέλος του Συντονιστικού. Ο λόγος για τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρη Βίτσα, ενώ το επικοινωνιακό βάρος πέφτει στις πλάτες της Ζωής Χαλιδιά.

Το θεωρητικό μέρος της επικοινωνιακής εκστρατείας έχει αναλάβει ο Κώστας Αθανασίου ως γνώστης των θεμάτων του Κοινοβουλίου, αλλά και των θεωρητικών ζητημάτων,όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα.

Πανταχού παρών είναι ο γνωστός δημοσιογράφος, Θανάσης Καρτερός, πρώην στέλεχος του ΚΚΕ, τον οποίο συμβουλεύεται ο Τσίπρας σε ό,τι αφορά την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ στα Μέσα Ενημέρωσης, καθότι ο ίδιος έχει θητεύσει ως διευθυντής του Ριζοσπάτη και γνωρίζει καλά το χώρο.

Ο Νίκος Βούτσης επικεφαλής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι επίσης ένας από τους στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, η Ελένη Σταυρακάκη, η ψυχή του γραφείου του και υπεύθυνη γραμματειακής υποστήριξης, ενώ η Βάσω Τσακανίκα είναι εκείνη που “κρατάει” το γραφείο του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Η Ράνια Σβίγκου, η οποία είχε κατέβει με το ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές έχει διαμεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στο γραφείο του εκπροσώπου Τύπου, Πάνου Σκουρλέτη, και του Τσίπρα.

Σχετικά άρθρα