Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: ΟΛΑ θα τα ψάξουμε

Τσίπρας: ΟΛΑ θα τα ψάξουμε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εθνικές Εκλογές 2015, Ηράκλειο, ΣΥΡΙΖΑ,

Για μια ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με το μήνυμα μιας μεγάλης νίκης για τον ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε από το Ηράκλειο της Κρήτης και μήνυμα ότι η κυβέρνηση του τα θα ψάξει όλα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται ότι η δικαιοσύνη και η δημοκρατία θα επιστρέψουν σε αυτόν τον τόπο. Δεσμεύεται για το τέλος της διαπλοκής, της συναλλαγής, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας. Δεν θα αφήσουμε τίποτα χωρίς να το ψάξουμε. Πως προέκυψε το χρέος. Ποιοι αλλοίωναν τα στοιχεία. Που πήγαν 70 δις κοινοτικές επιχορηγήσεις. Ποια συμφέροντα μας έβαλαν στο Μνημόνιο. Ποιοι έγραψαν το Μνημόνιο. Ποιοι διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία. Ποιοι αποδέχτηκαν τη χώρα να την κυβερνά ένας σέρβερ και η ηλεκτρονική αλληλογραφία τριτοκλασάτων υπαλλήλων της τρόικας.

ΟΛΑ θα τα ψάξουμε.

Θα αναζητηθούν οι ευθύνες για αυτό το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού, της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Όσους καταστροφείς εγγράφων και να παραγγείλουν, έννοια τους και θα τη βγάλουμε την άκρη», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τις 6 βασικές του δεσμεύσεις

-Η Ελλάδα θα προχωρήσει με την Ευρώπη των λαών, με την Ευρωζώνη χωρίς το φαρμάκι της λιτότητας, με το ευρώ, αλλά χωρίς άλλες θυσίες, με την κοινωνία όρθια.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών. Εγγυάται τις συντάξεις. Εγγυάται τις αγροτικές επιδοτήσεις. Εγγυάται την αξιοπρέπεια.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, με επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ. Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, με υψηλό αφορολόγητο όριο, ώστε η συντριπτική πλειοψηφία της πρώτης κατοικίας να μην φορολογείται.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται ότι θα σταματήσει κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται ότι η δικαιοσύνη και η δημοκρατία θα επιστρέψουν σε αυτόν τον τόπο. Δεσμεύεται για το τέλος της διαπλοκής, της συναλλαγής, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας. Δεν θα αφήσουμε τίποτα χωρίς να το ψάξουμε.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται ότι από την επομένη των εκλογών θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Και συνεχίζοντας τις παροχές ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε για

– δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά,

– επίδομα σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες,

– δωρεάν ιατρική περίθαλψη,

-δραστική μείωση συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη,

– επιδότηση στέγασης σε 25.000 οικογένειες,

– 13η σύνταξη σε συνταξιούχους με σύνταξη ως 700 ευρώ,

– κάρτα μετακίνησης σε άνεργους και άπορους,

– κατάργηση της εξίσωσης φόρου πετρελαίου θέρμανσης/ κίνησης.

Σχετικά άρθρα