Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαμαράς: Πρώτοι, “έστω με μια ψήφο διαφορά”

Σαμαράς: Πρώτοι, “έστω με μια ψήφο διαφορά”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Εθνικές Εκλογές 2015, Θεσσαλονίκη, Νέα Δημοκρατία,

Να είναι πρώτη η Νέα Δημοκρατία, “έστω με μια ψήφο διαφορά”, ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, η οποία απευθυνότανε κυρίως στους αναποφάσιστους του μεσαίου χώρου. Συγκεκριμένα απευθύνθηκε «στους ψηφοφόρους του κέντρου, στους νοικοκυραίους», ενώ σκλήρυνε ακόμη περισσότερο τον λόγο του προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, ανοίγοντας την βεντάλια των δεσμεύσεών του και δίνοντας την μεγάλη μάχη της «χαμένης ψήφου».

Ως προς το τελευταίο, ο Αντώνης Σαμαράς εγκατέλειψε τις περιστροφές των προηγούμενων ημερών και ζήτησε από τους ψηφοφόρους να αναδείξουν τη ΝΔ πρώτο κόμμα, έστω με μία ψήφο διαφορά, προκειμένου να πάρει το μπόνους των 50 εδρών.

Με τη φράση μάλιστα “δεν έχει σημασία ποιο κόμμα θα είναι τρίτο ή τέταρτο ή πέμπτο αλλά ποιο θα είναι πρώτο”, έβαλε στο στόχαστρο το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ που διεκδικούν την τρίτη θέση (και την τρίτη διερευνητική εντολή) για να μη βρεθεί σε αυτό το ρόλο η Χρυσή Αυγή – και για να έχει “ανάχωμα” ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε πολλές φορές ότι “παίζει ρόλο και η τελευταία ψήφος”, διότι “με μία ψήφο μπορεί να κριθεί εάν θα έχει η χώρα κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκή με κορμό τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς συμμάχους”. Δίνοντας δε, δραματικό τόνο στην ομιλία του, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους ψηφοφόρους του κέντρου, τους νοικοκυραίους, όπως είπε, ό,τι κι αν ψήφισαν στο παρελθόν, να ψηφίσουν ΝΔ στις πιο κρίσιμες εκλογές της χώρας.

Για να έχει απήχηση το κάλεσμα στο κεντρώο κοινό, πρόσθεσε τη φράση “όχι σε μετεμφυλιακά πάθη” δείχνοντας να παίρνει αποστάσεις από τη γνωστή δήλωση του Μάκη Βορίδη. Ιδιαίτερα σκληρός απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα, απέρριψε την κατηγορία ότι η ΝΔ κινδυνολογεί και αντέτεινε: «τους λέμε αυτό που είναι, επικίνδυνοι».

«Μας έλεγε ότι θα μειώσει τους φόρους και αποδείχθηκε μόνο ότι θα τους αυξήσει. Κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι έβαλε φόρους στη μεσαία τάξη και μας είπε ότι θα αυξήσει το φόρο εισοδήματος», είπε. Λένε ψέμματα Σε άλλα σημεία της ομιλίας του είπε ότι για τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή στο 60% του ΣΥΡΙΖΑ: “Για να πληρώσουν πιο πολλά οι πλούσιοι λέει, αλλά δεν λέει αλήθεια. Οι πλούσιοι είναι ελάχιστοι. Εξοντώνει εκείνον που προσπαθεί, προοδεύει, καταφέρνει να σηκώσει το κεφάλι. Τον τελειώνει με 60% φόρο”.

Εμφανίσθηκε βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει τη χώρα σε νέο Μνημόνιο: “και μόνο που λένε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, ουσιαστικά λένε στις αγορές ‘μην δανείζετε στην Ελλάδα’. Αλλά, αν δεν έχεις να πάρεις χρήματα από τις αγορές, μόνο σε αναγκαστικό δανεισμό μπορείς να καταφύγεις, δηλαδή πάλι μνημόνιο».

Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πετύχει κούρεμα. «Δεν είναι το ιδιωτικό χρέος τώρα πια, είναι το κρατικό χρέος, ομόλογα που κατέχουν άλλες χώρες που δεν δέχονται να τους το κουρέψεις γιατί μας έχουν δανείσει με επιτόκια χαμηλότερα από εκείνα που δανείζονται οι ίδιες”. Δεν έχει άλλο κάτω Στον αντίποδα, επανέλαβε ορισμένες από τις δεσμεύσεις του για «ανάσες» καθώς, όπως είπε, «μπαίνουμε στην ανάπτυξη και δεν έχει άλλο κάτω, μόνο πάνω». Όπως: την μείωση των επιχειρηματικών φόρων, την ισόβια σύνταξη στην πολύτεκνη μητέρα, την μη φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων, τη μείωση ΦΠΑ για πρώτη κατοικία, ενώ πρόσθεσε ότι σε δύο χρόνια θα επιστραφεί το σύνολο των μισθολογικών περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας. Ανέφερε μάλιστα ότι θα καθιερωθούν μια σειρά μέτρα επιβράβευσης για τον συνεπή φορολογούμενο.

Σχετικά άρθρα