Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Plan B της τρόικας και της ολιγαρχίας η μη αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: Plan B της τρόικας και της ολιγαρχίας η μη αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Εθνικές Εκλογές 2015, Νέα Δημοκρατία, Πάτρα, ΣΥΡΙΖΑ,

Το plan B της τρόικας και της ολιγαρχίας είναι να βάλουν εγγυήτριες δυνάμεις στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τους πολίτες να δώσουν αυτοδυναμία στο κόμμα του.

«Δεν ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας. Δεν ζητάμε λευκή επιταγή. Ζητάμε, όμως, καθαρή και ισχυρή εντολή για να υλοποιήσουμε το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».

Την μόνη ελπίδα του λαού μας για ανάκαμψη και προκοπή. Το μόνο συγκεκριμένο πρόγραμμα που αντιπαρατίθεται στο Μνημόνιο της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

Χωρίς καθαρή και ισχυρή εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ, οι δυνάμεις του μνημονιακού κατεστημένου, παλιότερες ή νεότερες, θα επιχειρήσουν να μας εγκλωβίσουν. Μας θέλουν χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία όμηρους της δικής τους στήριξης, ώστε να νοθεύσουν το πρόγραμμά μας.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας και της ολιγαρχίας παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Επιδιώκουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυτοδυναμία. Απεργάζονται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς σταθερότητα και αποτελεσματικότητα, ώστε να μην έχουμε περιθώρια σκληρής διαπραγμάτευσης. Μας θέλουν σε διαρκή διαπραγμάτευση με το χτες. Με ένα κατεστημένο που διεκδικεί το μόνιμο δικαίωμα στην εξουσία.

Σας καλούμε να μην τους αφήσετε. Σας καλούμε να απεγκλωβίσετε και το ΣΥΡΙΖΑ και την Ελλάδα από τις δυνάμεις του χθες. Να μην επιτρέψετε στα βαρίδια. Να μην επιτρέψετε στους υπόλογους για τα μαύρα ταμεία της Siemens, για τις μίζες στα εξοπλιστικά, στους υπόλογους για τα Μνημόνια, να ακυρώσουν την ελπίδα σας, να ματαιώσουν τις προσδοκίες σας.

Το plan B της τρόικας και της ολιγαρχίας είναι να βάλουν εγγυήτριες δυνάμεις στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό εννοούν όταν αυτοπροβάλλονται ως δήθεν εγγυητές της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Μόνο που δεν είναι εγγυητές της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας αλλά εγγυητές της παράδοσης της χώρας στην κυρία Μέρκελ. Εγγυητές της λιτότητας και των Μνημονίων.

Σήμερα, λοιπόν, εδώ από την Πάτρα, το ξεκαθαρίζουμε. Εμείς με τη τρόικα δε συγκυβερνάμε. Ούτε εκπροσώπους των απόψεων της τρόικα θα δεχθούμε να έχουμε στο υπουργικό μας συμβούλιο. Τελεία και παύλα!», είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του πρωθυπουργού , λέγοντας ότι «ο κ. Σαμαράς αναδείχθηκε σε ευεργέτης της ολιγαρχίας και της διαπλοκής. Βάζοντας στις τσέπες των εκλεκτών του δημόσια έσοδα».

Και συνέχισε προειδοποιώντας τον κ. Σαμαρά «Να μην τολμήσει να κλείσει αυτές τις μέρες, ευνοϊκά για φίλους και συμβούλους του, υποθέσεις από τη λίστα Λαγκάρντ, τα εμβάσματα εξωτερικού και άλλες φορολογικές υποθέσεις. Εάν το αποτολμήσει, να γνωρίζουν όλοι ότι, από τη Δευτέρα, οι αρμόδιες φορολογικές και δικαστικές αρχές θα τις επανεξετάσουν. Δεν θα τους σώσει ο καταστροφέας εγγράφων, που μόλις πριν από λίγες μέρες προμηθεύτηκε το Μέγαρο Μαξίμου. Τα ίχνη της παρανομίας δεν σβήνουν. Αυτό να το ξέρουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με το δημόσιο χρήμα» κατέληξε.

Σχετικά άρθρα