Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι δύσκολο να συγκροτήσει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι δύσκολο να συγκροτήσει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτοδυναμία, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, και υποψήφιος της ΝΔ στη Β’ περιφέρεια Αθηνών, ο οποίος υπεραμύνθηκε του κυβερνητικού έργου και τόνισε ότι θα είναι πολύ δύσκολος ο σχηματισμός κυβέρνησης υπό τον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση μη αυτοδυναμίας, δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει τη χώρα σε μια τροχιά σύγκρουσης με την Ε.Ε. Διότι ΣΥΡΙΖΑ και ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο είναι δύο έννοιες οι οποίες δεν είναι συμβατές».

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει: «μέχρι στιγμής το μόνο κόμμα στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει επίσημη πρόταση συμπόρευσης σε μια ενδεχόμενη εκλογική νίκη είναι το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ η οποία προφανώς και δεν θα μπει στη Βουλή. Υπάρχει λοιπόν ένα ζήτημα κατά πόσον θα μπορεί να συγκροτηθεί κυβέρνηση την επόμενη ημέρα αλλά και να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτήσει κυβέρνηση, εάν επιχειρήσει να κάνει αυτά τα οποία λέει είναι απολύτως βέβαιο ότι θα θέσει τη χώρα σε μια τροχιά σύγκρουσης με την Ε.Ε. Διότι ΣΥΡΙΖΑ και ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο είναι δύο έννοιες οι οποίες δεν είναι συμβατές».

Παράλληλα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπεραμύνθηκε το κυβερνητικού έργου λέγοντας πως η αντιπρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πισωγύρισμα στο σπάταλο κράτος που έφερε τη χώρα σε οικονομικό αδιέξοδο:

«Η κυβέρνηση έκανε πολλά αυτά τα 2,5 χρόνια. Κατ’ αρχάς η κυβέρνηση κατάφερε και σταθεροποίησε τα δημόσια οικονομικά και ξεκίνησε μια σειρά από σημαντικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες εκ των πραγμάτων θα αποδώσουν σε βάθος χρόνου τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει σήμερα όλες να τις αποδομήσει. Και τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση. Αξιολόγηση, νέα οργανογράμματα υπουργείων, μέχρι και θέματα που αφορούν την εφαρμογή του πειθαρχικού δικαίου ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει όλα αυτά να τα ακυρώσει. Κατά συνέπεια εμείς έχουμε ένα έργο να επιδείξουμε, αυτό που είναι εν πάση περιπτώσει, θα το κρίνουν οι πολίτες και λέμε ‘θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία’. Ο ΣΥΡΙΖΑ τι αντιπροτείνει; Και μπορεί πραγματικά σήμερα κάποιος να πιστέψει ότι το πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα θα λυθεί επιστρέφοντας πίσω στο μεγάλο, σπάταλο κράτος; Στο να επαναπροσλάβουμε όλους όσους έφυγαν από το δημόσιο και άλλους τόσους και πολλούς περισσότερους; Αυτό είναι το όραμα για την Ελλάδα του 21ου αιώνα; Ένα μεγάλο κράτος το οποίο θα βολεύει τους διάφορους συνδικαλιστές οι οποίοι εγκαταλείποντας το ΠΑΣΟΚ βρήκανε ασφαλές καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ; Λυπάμαι αυτό δεν είναι το όραμα το οποίο εκφράζει εμένα, δεν είναι το όραμα το οποίο εκφράζει τη δική μου την παράταξη και πιστεύω ότι δεν είναι και το όραμα το οποίο εκφράζει τη σιωπηλή πλειοψηφία των πολιτών».

Σχετικά άρθρα