Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος: Οι επιχειρήσεις πλήρωσαν ακριβά την κρίση

Μίχαλος: Οι επιχειρήσεις πλήρωσαν ακριβά την κρίση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, ΕΒΕΑ, Εθνικές Εκλογές 2015, Κωνσταντίνος Μίχαλος,

Την προώθηση ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, πρότεινε ως λύση για τα προβλήματα της χώρας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, προλογίζοντας τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε ομιλία που παρέθεσε στους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου.

Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, είναι αυτή που δέχθηκε τις μεγαλύτερες πιέσεις και επωμίστηκε το μεγαλύτερο κόστος από την κρίση, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ .

«Δυστυχώς, πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο και πολύ περισσότερες μάχονται αυτήν την ώρα, με νύχια και με δόντια, για να επιβιώσουν. Και όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά και για τους εργαζομένους τους. Γιατί χωρίς επιχειρήσεις δεν υπάρχει και απασχόληση», τόνισε ο κ. Μίχαλος.

Στη συνέχεια εμμέσως πλην σαφώς κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να έχουν ανοιχτά αφτιά τους στις απόψεις του επιχειρηματικού κόσμου, λέγοντας:

«Ο επιχειρηματικός κόσμος όλο αυτό το διάστημα, ας μου επιτραπεί η έκφραση, στην κυριολεξία βομβάρδισε την κυβέρνηση με τις θέσεις και τις απόψεις που πιστεύουμε ότι θα έδιναν ρεαλιστικές λύσεις στα οξυμένα οικονομικά προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας. Κάποιες εισακούστηκαν. Κάποιες άλλα όχι, ίσως και γιατί δεν το επέτρεπαν οι αρνητικές συνθήκες που επικρατούσαν.

Ωστόσο, εκτιμούμε, ότι πολλές από τις προτάσεις μας, και ιδιαίτερα αυτές που αφορούν στη φορολογία, τη φοροδιαφυγή, το παρεμπόριο, το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων, τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών, την αντιμετώπιση της ανεργίας και πάνω απ΄ όλα, την προώθηση ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, μπορούν να εφαρμοστούν».

Σχετικά άρθρα