Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βενιζέλος: Ποτέ για την Ελλάδα δεν υπήρχε σχέδιο Β – Μόνο το μνημόνιο

Βενιζέλος: Ποτέ για την Ελλάδα δεν υπήρχε σχέδιο Β – Μόνο το μνημόνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Ευάγγελος Βενιζέλος, Θεσσαλονίκη, ΠΑΣΟΚ,

Ως αναπόφευκτη παρουσίασε την μνημονιακή πορεία της Ελλάδας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, από την Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι ουδέποτε για την Ελλάδα δεν υπήρχε σχέδιο Β.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για συσχετισμούς σκληρών συμφερόντων στην Ευρώπη, ιδιωτικών και κρατικών για να αιτιολόγηση την άποψη του ότι ούτε τώρα μπορεί μια ελληνική κυβέρνηση να κάμψει τις αντιστάσεις των εταίρων μας.

«Είναι πολλοί οι συμπολίτες μας που πιστεύουν βαθιά μέσα στην ψυχή τους ότι μπορούσαμε να έχουμε ακολουθήσει άλλη διαδρομή το 2009-2010. Μπορούσαμε να αποφύγουμε τις θυσίες, τα σκληρά μέτρα, πως έγινε μια διεθνής συνωμοσία εναντίον της Ελλάδας και συνεργάστηκαν με τους συνωμότες ελληνικά κόμματα και Έλληνες πολιτικοί οι οποίοι μπορούσαν να κάνουν άλλη επιλογή, να σηκώσουν τη σημαία της ανεξαρτησίας, να δηλώσουν λεβεντιά και περηφάνια.

Μα μήπως δεν το ζήσαμε αυτό στην Κύπρο με τους αδελφούς μας τους Κύπριους, που υπερήφανα απέρριψαν το πρώτο σχέδιο το πρώτο Μνημόνιο, πιστεύοντας ότι θα βρεθεί ένα καλύτερο; Δεν έψαξαν δάνειο και λύση στη Ρωσία; Τους είπαν «πάτε πίσω στην Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», αλλά όταν γύρισαν πίσω, δεν βρήκαν το σχέδιο Α, βρήκαν το σχέδιο Β το χειρότερο με τις καταθέσεις τους κουρεμένες στις Τράπεζες.

Δεν υπήρχε ,φίλες και φίλοι ,ποτέ σχέδιο Β . Δεν υπήρχε για την Ελλάδα, δεν υπήρχε για την Κύπρο, δεν υπήρχε για την Πορτογαλία, δεν υπήρχε για την Ιρλανδία, δεν υπήρχε για την Ισπανία. Αλλά να πάμε και στις μεγάλες χώρες που αναγκάζονται να πάρουν μέτρα λιτότητας με ισχυρές Κυβερνήσεις, με πανίσχυρες οικονομίες όπως συμβαίνει με την Γαλλία, με την Ιταλία, συνέβη με την Ισπανία.

Και αν τώρα κάποιοι πιστεύουν ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη αναδρομικά να υποχωρήσει και να δεχτεί μια τελείως διαφορετική πολιτική, δυστυχώς δεν ξέρουν τι σημαίνει Ευρώπη και πως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί μέσα στην Ευρώπη. Γιατί οι συσχετισμοί δεν είναι συγκυριακοί, δεν είναι ιδεολογικοί, οι συσχετισμοί είναι συσχετισμοί σκληρών συμφερόντων και όχι μόνο ιδιωτικών αλλά και κρατικών, εθνικών. Υπάρχουν οικονομικοί πατριωτισμοί στα κράτη και ακόμη υπάρχουν οικονομικοί εθνικισμοί, που προσδιορίζουν την πορεία της Ευρώπης», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Σχετικά άρθρα