Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαμαράς: Όχι σε ντιμπέιτ – Δεν κάνω διάλογο με υβριστές

Σαμαράς: Όχι σε ντιμπέιτ  – Δεν κάνω διάλογο με υβριστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Εθνικές Εκλογές 2015, Νέα Δημοκρατία, Ντιμπέιτ (Τηλεμαχία), ΣΥΡΙΖΑ,

Την αισιοδοξία του ότι η Ν.Δ. θα είναι η πρώτη δύναμη στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και απέκλεισε το ενδεχόμενο να μετέχει σε ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι “ότι δεν κάνει απευθείας διάλογο με υβριστές”.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι θα ήταν παράδοξο ο ελληνικός λαός να βγάλει πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ «που κάνει ότι μπορεί για να μας φέρει σε σύγκρουση με τους εταίρους μας».

Συνεχίζοντας την επίθεση του στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι «Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός ο οποίος απέκλεισε κάθε μετεκλογική συνεργασία και με το ΠΑΣΟΚ και με το ΠΟΤΑΜΙ και με τον κ. Παπανδρέου και ο οποίος απηύθυνε πρόσκλησή σε ποιούς; Στο ΚΚΕ και στο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που είναι αν θέλετε, δύο κατ’ εξοχήν αντιευρωπαϊκά κόμματα».

Ο Αντώνης σαμαράς ανέφερε ακόμη ότι δεν πιστεύει πως «ο Έλληνας πολίτης θα αφήσει ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ με αυτές τις περίεργες αντιευρωπαϊκές ιδεοληψίες του, τριτοκοσμικές ιδεοληψίες να εκλεγεί κυβέρνηση, να κάνει τους Έλληνες πειραματόζωα».

Αναφορικά με την άρνησή του να κάνει ντιμπέιτ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι δεν κάνει απευθείας διάλογο με υβριστές.

Ακόμη ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παίζει την τύχη της Ελλάδας στα ζάρια και αδιαφορεί για το τι λένε οι σύμμαχοι της χώρας.

«Καλός διαπραγματευτής είναι εκείνος που βγάζει τη χώρα του από την ανάγκη νέων δανεικών. Όχι αυτός που παίζοντάς το ψευτοπαληκαράς, δημιουργεί ελλείμματα και ύστερα πάει και τσακώνεται με το δανειστή του», είπε χαρακτηριστικά.

«Σου ρίχνουν κάθε τόσο και ένα “λεφτά υπάρχουν”, έχουν φτιάξει ένα πρόγραμμα “λίστα γάμου» για τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα. Και επειδή δεν θέλουν να δουν τον κίνδυνο, σαν τη στρουθοκάμηλο, βάζουν το κεφάλι μέσα στην άμμο και κάνουν ότι δεν υπάρχει τίποτα», συνέχισε.

Εξάλλου εμφανίστηκε βέβαιος ότι μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου μπορεί να κλείσει τη συμφωνία με τους δανειστές, ώστε να τελειώσει το μνημόνιο. «Συμφωνία 7,2 δισ. για να πληρώσουμε άμεσες υποχρεώσεις που έχουμε από τον Μάρτιο και μετά. Χωρίς τα 7,2 δισ. θα πρέπει κανείς να βάλει χέρι στις καταθέσεις των πολιτών. Εγώ αυτό δεν θα το επιτρέψω ποτέ να γίνει», ξεκαθάρισε.

Σχετικά άρθρα