Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαδημούλης: Μια ανάσα από την αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ

Παπαδημούλης: Μια ανάσα από την αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Παπαδημούλης, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, ΣΥΡΙΖΑ,

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει κυβέρνηση από ένα ευρύτερο φάσμα και πως «η μπλόφα του Grexit έχει εξαφανιστεί από την Ευρώπη».

“Μας μένουν λίγες ώρες μέχρι την κάλπη και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Δεν διεκδικούμε την αυτοδυναμία για λόγους μονοκομματικής αλαζονείας. Αν μας την δώσει ο λαός δεν θα συγκροτήσουμε μονοκομματική κυβέρνηση Συριζαίων, αλλά κυβέρνηση από ένα ευρύτερο φάσμα με έντιμους και ικανούς ανθρώπους διατεθειμένους να δουλέψουν για την υλοποίηση του προγράμματος που έχει εγκρίνει ο ελληνικός λαός”, τόνισε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε:

“Τη διεκδικούμε την αυτοδυναμία γιατί θα μας δώσει μεγαλύτερη δύναμη να διαπραγματευθούμε μια επωφελή για τον τόπο και τον λαό μας λύση στα ζητήματα του χρέους για να κάνουμε εκείνες τις δημοκρατικές και αναπτυξιακές τομές στο εσωτερικό της χώρας, κόντρα στην ασυλία των ισχυρών, κόντρα στους ολιγάρχες, κόντρα στις παθογένειες που κρατάνε τη χώρα μας γεμάτη ανισότητες και αναχρονισμούς.

Διεκδικούμε την αυτοδυναμία όχι από ναρκισσισμό αλλά γιατί μπορεί να εγγυηθεί σταθερότητα και αλλαγή με σιγουριά και στη σχέση της χώρας με τους δανειστές και στην πορεία του τόπου. Θα αντικαταστήσουμε το καταστροφική Μνημόνιο με ένα σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης του τόπου, θα κάνουμε ανακατανομές εσόδων και δαπανών προς όφελος της ανάπτυξης και των πιο αδύναμων , δεν σκοπεύουμε να προσθέσουμε ούτε ένα ευρώ νέα ελλείμματα και δανεικά”.

Απαντώντας στην κινδυνολογία που αναπτύσσεται προεκλογικά ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε: “Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο ψήφος διαμαρτυρίας και αγανάκτησης σε μια κυβέρνηση που απέτυχε παταγωδώς και πρέπει να φύγει. Είναι πρώτα από όλα ψήφος ελπίδας σε μια πολιτική, ένα πρόγραμμα, μια ηγεσία που διεκδικεί να κάνει την Ελλάδα ένα αξιοσέβαστο, ισότιμο, δημοκρατικό κράτος μέλος της Ευρώπης και της Ευρωζώνης. Ο κίνδυνος δεν είναι να βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Αυτή η μπλόφα και αυτό το παραμύθι ευτυχώς έχει κλείσει. Ο κίνδυνος είναι να μείνουμε ένας παρίας της Ευρώπης, μια αποικία χρέους για δεκαετίες, ένα κλωτσοσκούφι της Μέρκελ.

Ο λαός έρχεται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί αυτό δεν το αντέχει και θέλει να το αλλάξει.

Η μπλόφα περί Grexit έχει εξαφανιστεί από την Ευρώπη. Ολοι αντιλαμβάνονται ότι οι εκλογές θα βγάλουν νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ, τις τελευταίες μέρες υπάρχει η αίσθηση και μέσα στην Ελλάδα και έξω ότι η ψαλίδα αυξάνεται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και η διαπραγμάτευση ουσιαστικά έχει αρχίσει ήδη. Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα, οι δηλώσεις και οι διαρροές που λένε ότι η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσουν με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για ένα έντιμο συμβιβασμό. Κανέναν δεν συμφέρει η ρήξη. Ούτε εμάς, ούτε τους δανειστές μας. Γι αυτό και στο τέλος θα υπάρξει μια συμφωνία η οποία θα βελτιώνει σημαντικά τα πράγματα για την Ελλάδα και τους Ελληνες».

Σχετικά άρθρα