Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν διαψεύδει επαφές με το ΣΥΡΙΖΑ η γερμανική κυβέρνηση

Δεν διαψεύδει επαφές με το ΣΥΡΙΖΑ η γερμανική κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Γιέργκ Άσμουσεν, Στέφεν Ζάιμπερτ, ΣΥΡΙΖΑ,

Δεν διαψεύδει επαφές με το ΣΥΡΙΖΑ η γερμανική κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο κ. Ζάιμπερτ ρωτήθηκε σχετικά με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι ο υφυπουργός Εργασίας της γερμανικής κυβέρνησης Γιέργκ Άσμουσεν έχει επαφές με τον ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε ότι δεν υπάρχει κάποια εντολή για τέτοιες επαφές και δεν υπάρχει κάποια αρμοδιότητα γι’ αυτό το θέμα η οποία να προέρχεται από το προηγούμενο αξίωμά του, όταν βρισκόταν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Ο συνομιλητής της κυβέρνησης είναι, όπως ισχύει και για όλους τους Ευρωπαίους εταίρους μας, η κυβέρνηση της χώρας. Και με αυτήν οι επαφές είναι πολύ στενές» τόνισε, χωρίς όμως να προβεί σε ευθεία διάψευση των επαφών Άσμουνσεν και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ζάιμπερτ πάντως, απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν αυτές οι συνομιλίες γίνονται με το βλέμμα σε μια πιθανή ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε: «Περιμένουμε τις εκλογές στην Ελλάδα στο τέλος του μήνα. Αυτό μου φαίνεται ως η φυσιολογική και δημοκρατική διαδικασία από την πλευρά ενός Ευρωπαίου εταίρου».

Από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Εργασίας, ο Ντομινίκ Ερεντράουτ επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κάποια εντολή για τον κ. ‘Ασμουσεν, αλλά και αυτός δεν διέψευσε πιθανές επαφές λέγοντας «αν υπάρχουν, δεν μπορώ να σας το πω».

Αναλυτικότερα είπε : «Και δεν είναι εντεταλμένος (σ.σ. ο κ. Άσμουσεν) για τις επαφές με την Ελλάδα. Είναι υφυπουργός Εργασίας. Είναι σαφές ότι κατά το παρελθόν, ως υφυπουργός Οικονομικών και ως στέλεχος της ΕΚΤ είχε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, επαφές με την Ελλάδα και εάν αυτές οι επαφές συνεχίζονται, έχουν οπωσδήποτε ανεπίσημο χαρακτήρα. Αν υπάρχουν, δεν μπορώ να σας το πω. Μπορώ να σας ενημερώσω μόνο για τον ρόλο του υφυπουργού Εργασίας και σε αυτόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη εντολή» .

Σχετικά άρθρα