Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αρνητική η Φιλανδία σε κούρεμα του ελληνικού χρέους

Αρνητική η Φιλανδία σε κούρεμα του ελληνικού χρέους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άλεξ Στάμπ, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Ελληνικό Χρέος, Κούρεμα Χρέους, ΣΥΡΙΖΑ, Φινλανδία,

Αρνητική είναι η Φιλανδία σε ενδεχόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους, με τον πρωθυπουργό της ‘Αλεξ Στάμπ να δηλώνει στους Financial Times ότι «θα πούμε ένα ηχηρό όχι σε οποιοδήποτε κούρεμα του ελληνικού χρέους».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η προειδοποίηση του ‘Αλεξ Στάμπ στη συνέντευξή του στους Financial Times, θέτει τη Φινλανδία σε πορεία σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει στο επίκεντρο της προεκλογικής του εκστρατείας την πρόταση για μερική διαγραφή του ελληνικού χρέους.

“Θα παραμείνουμε αμετακίνητοι σε αυτή τη θέση μας: Είναι σαφές ότι θα πούμε ένα ηχηρό όχι σε οποιοδήποτε κούρεμα του ελληνικού χρέους”, είπε ο κ Στάμπ και ξεκαθάρισε ότι εμείς φυσικά δεν θέλουμε να επηρεάσουμε τις ελληνικές εκλογές. Αλλά νομίζω ότι είναι δίκαιο για τους Έλληνες και τους Φινλανδούς να εκφράσουν φωναχτά ότι ορισμένες από τις δηλώσεις των ελληνικών κομμάτων, οι παρουσιάσεις τους και οι ιδέες σχετικά με τα τρέχοντα προγράμματα είναι απλά απαράδεκτες για τη Φινλανδία”.

Ο κ. Στάμπ αρνήθηκε να αναφερθεί σε δηλώσεις Ελλήνων πολιτικών για τις οποίες έχει αντιρρήσεις, προσθέτοντας όμως, ότι η Φινλανδία έχει δείξει «εκτεταμένη αλληλεγγύη στη δύσκολη κατάσταση».

Διαδικτυακή Ψηφοφορία: Ποιο κόμμα θα ψηφίσετε στις 25 Ιανουαρίου;

Σχετικά άρθρα