Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρλανδία: Υπέρ της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ για το ελληνικό χρέος

Ιρλανδία: Υπέρ της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ για το ελληνικό χρέος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Ελληνικό Χρέος, Ιρλανδία, Κούρεμα Χρέους, ΣΥΡΙΖΑ, Τζόαν Μπέρτον,

Υπέρ της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ για την σύγκλιση μια διεθνούς συνόδου που θα αποφασίσει τη μείωση του ελληνικού χρέους, τάχθηκε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιρλανδίας, Τζόαν Μπέρτον .

Όπως είπε η κ. Μπέρτον υπάρχει βάση στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αναδιαπραγμάτευση του χρέους της Ελλάδας , αλλά και κάποιων άλλων κρατών-μελών της ευρωζώνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει προτείνει να συγκληθεί μια διεθνής διάσκεψη με βάση το υπόδειγμα εκείνης του 1953 στο Λονδίνο, όταν οι χώρες της Δύσης συμφώνησαν να μειώσουν τις οφειλές της τότε Δυτικής Γερμανίας κατά 50% μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μάλιστα η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιρλανδίας, τόνισε ότι και η χώρα της παρά το γεγονός ότι έχει πετύχει ευνοϊκότερη μεταχείριση, με επιμήκυνση του χρέους της και μείωση επιτοκίων , από την διεθνή τρόικα των πιστωτών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) το 2010, θα επιδίωκε να επιτύχει περαιτέρω ελάφρυνση του ιρλανδικού κρατικού χρέους, εάν αυτή είναι εφικτή.

«Νομίζω ότι η πρόταση αυτή έχει ουσία, όπως άφησε να εννοηθεί και ο υπουργός Νούναν» τόνισε η Μπέρτον, αναφερόμενη στα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν είχε δηλώσει σε δημόσιους λειτουργούς και Ιρλανδούς πρεσβευτές χθες πως δεν θα απέρριπτε εντελώς την ιδέα να συζητηθεί το πρόβλημα του ελληνικού χρέους σε μια διεθνή διάσκεψη αφιερωμένη στο θέμα.

Διαδικτυακή Ψηφοφορία: Ποιο κόμμα θα ψηφίσετε στις 25 Ιανουαρίου;

Σχετικά άρθρα