Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππάς: Δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2015

Παππάς: Δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2015
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακίνητα, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, ΕΝΦΙΑ, Κρατικός Προϋπολογισμός, Νίκος Παππάς, ΣΥΡΙΖΑ,

«Δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2015» σημείωσε μεταξύ άλλων ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και υποψήφιος βουλευτής, Νίκος Παππάς, διευκρινίζοντας ότι θα αντικατασταθεί από φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα Fm, ο κ. Παππάς τόνισε πως «για το 2015, έχει κατατεθεί ένας προϋπολογισμός. Είναι σαφής. Θα αναθεωρηθεί, αλλά δεν μπορούμε αναδρομικά να δώσουμε πίσω τα λεφτά».

Ερωτηθείς για το κατά πόσο αυτό σημαίνει ότι δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2015, ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι «έχουμε πει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας και θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία. Έχουμε αποτιμήσει το ύψος και τον όγκο του φόρου αυτού στα 2 δισ. λιγότερα από τα 3,4 δισ. που ισχύουν σήμερα για τον ΕΝΦΙΑ. Έχουμε κοστολογήσει το πρόγραμμά μας. Αυτό θα γίνει αμέσως, προφανώς (σ.σ.: δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2015). Είναι σαφές αυτό, είναι στα πρώτα μέτρα μας και ισχύει. Δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ. Δεν μπορώ να προσθέσω τίποτε άλλο».

Σχετικά άρθρα