Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Εμάς δεν μας έχει κανένας στο τσεπάκι του

Τσίπρας: Εμάς δεν μας έχει κανένας στο τσεπάκι του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Κομοτηνή, Τρόικα,

«Εμάς δεν μας έχει κανένας στο τσεπάκι του», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από την Κομοτηνή, εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά.

«Δεν είμαστε οι τύποι που θα καταπιούμε την θέση μας με ένα «Giannis Forget it» του κ. Σόιμπλε -αυτή την ιστορία που με έκανε να ντραπώ σαν πολίτης αυτής της χώρας για αυτούς που την εκπροσωπούν.

Δεν είμαστε αυτοί που θα κάτσουμε να κάνουμε τα μαθήματά μας, όπως υποτιμητικά και απαξιωτικά για τους Έλληνες και τους άλλους λαούς του Νότου αρέσκεται να δηλώνει η κυρία Μέρκελ.

Γιατί εμάς δεν μας έχει κανένας στο τσεπάκι του. Δεν είμαστε μέρος του διαπλεκόμενο χθες. Δεν υπογράψαμε αμαρτωλές συμβάσεις. Δεν παίρναμε επι χρόνια προμήθειες στα κομματικά μας ταμεία από Γερμανικές -και άλλες- εταιρείες. Δεν δώσαμε αντιπαροχή την πολιτική μας στήριξη από Μέσα ενημέρωσης. Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο που κατέστρεψε την Ελλάδα. Γι’ αυτό και είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με το χθες, όχι να συμβιβαστούμε μαζί του», δήλωσε στην προεκλογική του ομιλία στην Κομοτηνή ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , ανέφερε ακόμη ότι η στρατηγική του φόβου της Νέας Δημοκρατίας έχει πέσει στο κενό, ενώ στάθηκε στην αποτυχία της πολιτικής της κυβέρνησης αναφέροντας ότι μπήκαμε στο μνημόνιο με το χρέος στο 127% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος και τώρα μετά από 5 χρόνια σκληρής λιτότητας το χρέος βρίσκεται στο 175% του ΑΕΠ, με την πραγματική οικονομία, γεμάτη λουκέτα, χρέη και καταστροφή.

Κάνοντας προσωπική επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι όλοι οι σύμμαχοι του τον διαψεύδουν.

«Τον διαψεύδουν όλοι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Που βγαίνουν πια και ζητούν ανοιχτά να υπάρξει λύση στο ζήτημα του χρέους.

Τον διαψεύδουν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο κ. Ντράγκι, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, ο κ. Μοσκοβισί, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, η κα Χάρντμπράιντ.

Αλλά και όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι της Ευρώπης και ο οικονομικός τύπος.

Όλοι αυτοί δηλώνουν ξεκάθαρα, και σε κάθε ευκαιρία, ότι ενδεχόμενο αποβολής από το Ευρώ δεν υπάρχει», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και κορυφώνοντας την επίθεση το είπε:

« Ο ελληνικός λαός, όμως, δε περιμένει από εσάς που δυόμισι χρόνια λέγατε ψέματα, να πείτε την αλήθεια τώρα, δέκα μέρες πριν τις εκλογές, κ. Σαμαρά.

Άλλωστε την αλήθεια την ξέρει πολύ καλά.

Και την απόφασή του την έχει ήδη πάρει.

Έχετε ήδη χάσει τις εκλογές.

Έχετε ήδη ηττηθεί εκλογικά και πολιτικά, πριν ακόμα ανοίξουν οι κάλπες».

Σχετικά άρθρα