Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Η ευκαιρία της Αριστεράς” μέσα από τα μάτια του Σταύρου Ψυχάρη

“Η ευκαιρία της Αριστεράς” μέσα από τα μάτια του Σταύρου Ψυχάρη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Κούτσης, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Σταύρος Ψυχάρης, ΣΥΡΙΖΑ,

Γράφει ο Σταύρος Ψυχάρης στο ΒΗΜΑ: “Τα πέτρινα χρόνια της Αριστεράς (διώξεις, φυλακίσεις, εξορίες, ισόβια και εκτελέσεις), έληξαν το 1989 με μια απροσδόκητη κυβερνητική συνεργασία.

Η Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ συγκρότησαν την κυβέρνηση Τζαννετάκη για να προλάβουν την παραγραφή “σκανδάλων” του ΠΑΣΟΚ. Ήταν τότε μια ευκαιρία για την αριστερά που αντί να την ωφελήσει της άφησε τον λεκέ του “βρώμικου 89”.

Άλλη μια ευκαιρία για τη νομιμοποίηση της Αριστεράς στα μάτια της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού είχε χαθεί το καλοκαίρι του 1965. Η ηγεσία της ΕΔΑ αρνήθηκε τη βασιλική πρόταση να στηρίξει την κυβέρνηση των αποστατών με αντάλλαγμα την άρση των εκτάκτων μέτρων και την νομιμοποίηση του κομουνιστικού κόμματος”.

Κύριε Ψυχάρη αν έχει κάτι να υπερηφανεύεται η Αριστερά μέχρι σήμερα είναι ότι στο δένδρο της Δημοκρατίας έχει χύσει πολύ αίμα. Ακόμα και το 1965 στηρίζοντας έναν αστό πολιτικό που πραξικοπηματικά ανέτρεψαν οι Αμερικανοί, το Παλάτι και οι ντόπιοι αυλικοί τους. Μεγαλύτερη προσβολή στην Αριστερά από το κειμενάκι σου δεν θα μπορούσες να εκτοξεύσεις.

Τα πέτρινα χρόνια της Αριστεράς τελειώσαν το 1981 με τη νίκη του Ανδρέα, χωρίς πολλά λόγια. Το ξέρουμε όλοι όσοι οι οικογένειές μας χαρακτηρίστηκαν αριστερές, επειδή οι παππούδες μας πολέμησαν τους κατακτητές.

Όσο για το βρώμικο 89. Δεν ήταν ευκαιρία κ Ψυχάρη. Ήταν έγκλημα της Αριστεράς που δεν τους συγχώρεσε ο λαός.

Προσβλητικό το κείμενό σας για τις χιλιάδες αγωνιστών που διώχθηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίσθηκαν, θανατώθηκαν για τις ιδέες τους.

Πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση ο τόπος γνώρισε το 1981. Αλίμονό μας όμως αν η νέα αριστερή κυβέρνηση που έρχεται αποδέχεται έστω και κατ’ ελάχιστο τα γραφόμενά σας.

Γιάννης Κούτσης

Σχετικά άρθρα