Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δ. Σταμάτης: Ο Τσίπρας ή θα μας χρεοκοπήσει ή θα βάλει χέρι στις καταθέσεις

Δ. Σταμάτης: Ο Τσίπρας ή θα μας χρεοκοπήσει ή θα βάλει χέρι στις καταθέσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Σταμάτης, Καταθέσεις, ΣΥΡΙΖΑ, Χρεοκοπία,

Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας θα είτε θα χρεοκοπήσουν την χώρα είτε θα βάλουν χέρι στις καταθέσεις ων Ελλήνων , εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.

Ο κ. Σταμάτης σχολιάζοντας την συνέντευξη που παραχώρησε στην Realnews ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι στην συγκεκριμένη συνέντευξη ο κ. Τσίπρας λέει ότι όσο θα διαρκούν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, θα καλύπτει τις υποχρεώσεις των δανείων με έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου τα οποία «προφανώς θα κληθούν να απορροφήσουν είτε οι τράπεζες, είτε οι πολίτες που έχουν καταθέσεις στις τράπεζες».

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας ότι αυτό σημαίνει πως εάν οι τράπεζες δεν μπορούν να τα απορροφήσουν – λόγω των ορίων που έχει θέσει η ΕΚΤ – και οι καταθέτες αρνηθούν οικειοθελώς, τότε για να αποφύγει τη χρεοκοπία δεν του μένει άλλος δρόμος από το να κάνει υποχρεωτική «αγορά» αυτών των γραμματίων από τους καταθέτες.

«Επειδή οι δανειστές προφανώς δεν πρόκειται να χορέψουν στα ‘νταούλια που θα βαράει’ ο ΣΥΡΙΖΑ, οι επιλογές του κ. Τσίπρα είναι είτε χρεοκοπία, είτε υποχρεωτικό ‘χέρι’ στις καταθέσεις των πολιτών. Αυτό τον εφιάλτη υπόσχεται ο κ. Τσίπρας στον ελληνικό λαό», επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας.

Σχετικά άρθρα