Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βενιζέλος: Χαμένη θα πάει η ψήφος στον Γιώργο Παπανδρέου

Βενιζέλος: Χαμένη θα πάει η ψήφος στον Γιώργο Παπανδρέου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Παπανδρέου, Δημοκρατική Παράταξη, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Ευάγγελος Βενιζέλος, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ΠΑΣΟΚ,

Την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο ρυθμιστής, ο εγγυητής της εθνικής, όχι της κυβερνητικής, σταθερότητας, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συμβάλλει στο να κυβερνηθεί η χώρα με ασφάλεια, δεν είναι κυβερνητικός μπαλαντέρ.

Είπε, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση παραδίδει τη χώρα ακέραιη και συμπλήρωσε ότι το τι θα γίνει στις 26 Ιανουαρίου θα το κρίνει ο λαός. Επιπλέον εξαπέλυσε επίθεση σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΔΗΣΟ και Ποτάμι.

Ανέφερε επίσης πως το ζήτημα για τις εκλογές είναι προς τα πού θα πάει η χώρα τις επόμενες δεκαετίες, η συλλογική μας μοίρα και υπογράμμισε ότι γι αυτό «η μάχη που δίνουμε έχει ιστορικά χαρακτηριστικά».

Σημείωσε ότι το πιο κρίσιμο ερώτημα είναι αν θα μείνουμε σε ένα πλαίσιο δοκιμασμένο, ασφαλές και ρεαλιστικό, και ανέφερε πως δεν υπάρχει σχέδιο Β.

Σε ότι αφορά στην πολιτική κατάσταση μετά τις εκλογές εξέφρασε την άποψη πως δεν υπάρχει αυτοδυναμία, ότι δεν μπορεί να υπάρξει ακυβερνησία και ότι η κοινωνία θέλει συνεργασίες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ακόμα ότι είναι μια ψευδαίσθηση η παράταση της παράτασης και τόνισε ότι κατά την άποψή του η αβεβαιότητα δεν δημιουργείται από την εναλλαγή κυβερνήσεων, αλλά από την αμφισβήτηση της νομιμοποίησης της εκάστοτε κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμαστε σχολιαστές, επιστήμονες και ειδήμονες ζήτησε να μην κουνούν το δάχτυλο στον λαό, να μην τον φοβίζουν και να μην τον πιέζουν. Είπε πως η ιστορία των εξωτερικών πιέσεων λειτουργεί ως καμπάνια υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας για τη διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είπε ότι τα μεγάλα φιλολαϊκά έργα είναι του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι το 2010 η τότε κυβέρνηση έκανε ένα πολύ μεγάλο δώρο στην Νέα Δημοκρατία, παίρνοντας την ευθύνη και αφήνοντας να ξεχαστεί ότι η χώρα βρισκόμαστε ύφεση από το 2010.

Είπε επίσης ότι τότε ο σκληρός πυρήνας της εξουσίας πίστεψε ότι η χώρα θα βγει από την κρίση εντός εξαμήνου, ενώ ο ίδιος είχε προτείνει να περάσει το πρώτο μνημόνιο με αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή.

Συμπλήρωσε ότι λίγο αργότερα, τον Ιούνιο του 2011 παραδόθηκε η πρωθυπουργία στα πόδια του κ. Σαμαρά, ενώ είπε πως η προσπάθεια που έκανε από κοινού με τον Γιώργο Παπανδρέου, η σύγκρουση με την Τρόικα, έφερε το δεύτερο πρόγραμμα με καλύτερους όρους.

Τέλος ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θέλησε την αλλαγή του εκλογικού νόμου και μιλώντας για την τρίτη θέση ανέφερε ότι είναι επίζηλη και ότι τη διεκδικούν εκείνοι που δεν βοηθούν το ΠΑΣΟΚ να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα από μια ματαιοδοξία, από ένα καπρίτσιο, χωρίς να καταλαβαίνει κανείς τους πολιτικούς λόγους, κόντρα στην ιστορία της παράταξης.

Σημείωσε, υπονοώντας το νέο κόμμα ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, πως η προτίμηση αυτού θα είναι μια χαμένη ψήφος. Επιτέθηκε, δε, και στο Ποτάμι το οποίο χαρακτήρισε για μια ακόμα φορά νέα ΔΗΜΑΡ.

Σχετικά άρθρα