Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουτσούμπας : Βλέπει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- Νέας Δημοκρατίας

Κουτσούμπας : Βλέπει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- Νέας Δημοκρατίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Κουτσούμπας, Εθνικές Εκλογές 2015, Εφημερίδα των Συντακτών, ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία κυβέρνηση «στο έδαφος του καπιταλισμού» ξεκαθάρισε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, δηλώνοντας ότι το ΚΚΕ πλήρωσε ακριβά το 1989.

Ωστόσο, εκτίμησε ότι είναι πιθανή μια κυβερνητική συμμαχία «μεγάλου συνασπισμού» ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. προκειμένου να αποφευχθούν δεύτερες εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι υπάρχει μόνον αρνητική πείρα από τη συμμετοχή κομμουνιστικών κομμάτων σε κυβερνήσεις στο έδαφος του καπιταλισμού.

Το ΚΚΕ πλήρωσε ακριβά την επιλογή του να συμμετάσχει, μέσω του τότε ενιαίου ΣΥΝ, σε κυβερνήσεις με τη Ν.Δ. και με το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1989-1990, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας,.

Ο κ. Κουτσούμπας απέκλεισε κάθε πιθανότητα το ΚΚΕ να στηρίξει, έστω και με ψήφο ανοχής, μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ εμφανίστηκε αισιόδοξος και εκτίμησε ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα υπάρχει πιθανότητα το ΚΚΕ να αναδειχτεί τρίτη δύναμη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το κόμμα του δεν θέτει αριθμητικούς στόχους σε ότι αφορά τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Τέλος, χαρακτήρισε, τα debate «αποθέωση του ευτελισμού του διαλόγου, του προβληματισμού, της πολιτικής αντιπαράθεσης».

Σχετικά άρθρα