Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπανδρέου: Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ κάνουν αντιμνημονιακά καλλιστεία

Παπανδρέου: Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ κάνουν αντιμνημονιακά καλλιστεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Παπανδρέου, Εθνικές Εκλογές 2015, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών,

Δριμεία κριτική σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση άσκησε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος του στην Τρίπολη.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε το Αντώνη Σαμαρά, ότι ενώ οι πολίτες που σήκωσαν ένα τεράστιο βάρος με θυσίες για να μην βουλιάξει η χώρα, περίμεναν να ολοκληρωθεί το Πρόγραμμα Στήριξης στο τέλος του Δεκεμβρίου το αποτέλεσμα ήταν να δοθεί δίμηνη παράταση μετά το τέλος της οποίας η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί ξανά στον αέρα.

«Ζήσαμε μια ακόμα πιο ανεύθυνη, ακόμα πιο τυχοδιωκτική επανάληψη των περίφημων Ζαππείων» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αντί να φροντίσει την ομαλή έξοδο της χώρας από το Πρόγραμμα Στήριξης, επέλεξε να συμμετάσχει «σε αντιμνημονιακά καλλιστεία με την αντιπολίτευση».

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο και για τεράστιες ευθύνες της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μάς λένε ότι αυτοί μόνο μπορούν και θα χορέψουν τις αγορές στον ρυθμό τους. Πρώτος εγώ ως πρωθυπουργός άσκησα σκληρή κριτική στις αγορές. Το 2010 μπορούσα με μία απόφαση να δημιουργήσω τεράστια προβλήματα στις αγορές και στη διεθνή οικονομία. Όμως, το πρώτο και μεγαλύτερο θύμα θα ήταν η ίδια η Ελλάδα. Η ελληνική οικογένεια. Οι έξω θα ζούσαν αναταραχή, εμείς θα ζούσαμε εθνική τραγωδία».

Καταλήγοντας ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι το κόμμα του είναι ένα κίνημα πρωταγωνιστικό, προοδευτικό και όχι πατερίτσα της δεξιάς, ούτε ουραγός μιας αριστερής συντήρησης.

Σχετικά άρθρα