Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βενιζέλος: Φιλοδοξία μας η τρίτη θέση

Βενιζέλος: Φιλοδοξία μας η τρίτη θέση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Ευάγγελος Βενιζέλος, ΠΑΣΟΚ,

Τον στόχο και τη φιλοδοξία το ΠΑΣΟΚ να είναι τρίτο κόμμα, τρίτη εντολή και εγγυητής της εθνικής στρατηγικής, και να υπάρξει μια σύμπραξη όλων των δημοκρατικών κομμάτων που είναι υπεύθυνα και υπέρ της ευρωπαϊκής κατεύθυνσης της χώρας, σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, διατύπωσε ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη του στο Star και την εκπομπή «LIVE U».

«Χρειάζονται μεγάλες συνειδητές συνεργασίες για να ολοκληρώσουν την έξοδο από το μνημόνιο, τη μετάβαση στη νέα εποχή που θα είναι πολύ καλύτερη και για να οργανώσουν τη μεταμνημονιακή Ελλάδα», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι «μπαλαντέρ» αλλά «εγγυητής» και πως η πολιτική που ακολουθεί είναι η μόνη ασφαλής και υπαρκτή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε, επίσης, ότι το κόμμα του επαναλαμβάνει την πρότασή του των εκλογών του 2012 για τις συνεργασίες και πως πρέπει να συμμετέχουν όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις και πολύ περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ αν είναι πρώτο κόμμα.

«Δεν ζητάμε μια θέση στην κυβέρνηση, μας ενδιαφέρει η εθνική στρατηγική» είπε, προσθέτοντας ότι ορισμένα από τα ελάχιστα που «πρέπει να εγγυηθούμε» είναι η πολιτική σταθερότητα, να μη θιγεί το οικονομικό κεκτημένο, να γίνει η μετάβαση στη νέα φάση. Να γίνει η συζήτηση για το χρέος που, όπως είπε, είναι τεχνικά βιώσιμο, «αλλά θέλουμε όσο γίνεται μεγαλύτερες βελτιώσεις, άρα περικοπές, γιατί στην πραγματικότητα μιλάμε για πρόσθετα “κουρέματα”, ώστε το χρέος να πάει σε διάστημα 30- 40 ετών βιωσιμότητας». Είπε ακόμα ότι όλα αυτά που έχουν συμφωνηθεί από το Eurogroup του 2012 είναι «κούρεμα».

Σχετικά άρθρα